Järjekordne skandaal: Saksamaa paarissõitjate arvates rööviti neilt kuldmedal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aljona Savtšenko ja Robin Szolkowy püüdsid küll fotograafidele poseerides naeratada, aga pettumus kumab ka läbi naeratuse.
Aljona Savtšenko ja Robin Szolkowy püüdsid küll fotograafidele poseerides naeratada, aga pettumus kumab ka läbi naeratuse. Foto: Liis Treimann

Kolm aastat järjest Euroopa meistriteks kroonitud Saksamaad esindavad paarissõitjad Aljona Savtšenko – Robin Szolkowy pidid Tallinnas peetaval iluuisutamise EMil leppima hõbemedaliga. Juba autasustamisel oli näha, et paar oli ilmselgelt pettunud.

«Muidugi oleme veidi pettunud, aga mitte väga,» sõnas Szolkowy võistlusjärgsel pressikonverentsil. «Tulime siia lootusega, et suudame jälle võita.»

Küsimusele, mis neile seekord saatuslikuks sai, vastas Ukrainas sündinud Savtšenko ühe sõnaga: «Kohtunikud.»

Tänastes Saksamaa ajalehtedes on sel teemal sõna võtnud paari treener Ingo Steuer, kelle arvates soosisid kohtunikud liigselt Venemaa paare ning röövisid Saksamaa esindajatelt kuldmedali. «Väärisime kuldmedalit, aga paraku otsustati seekord niimoodi,» sõnas Steuer pettunult.

Kahekordsed maailmameistrid Savtšenko – Szolkowy püstitasid küll 211,72 punktiga uue isikliku rekordi, ent võiduks sellest ei piisanud – Euroopa meistriteks krooniti mullu hõbeda teeninud Venemaa esindajad Yuko Kavaguti – Aleksandr Smirnov, kes kogusid 213,15 punkti, parandades oma senist parimat tulemust koguni 20 punktiga.

«Järelikult õppisid nad kuu ajaga paremini uisutama,» pahandas Steuer, et eelmise aasta lõpus peetud GP-finaaletapil olid Venemaa paari hinded märksa väiksemad.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles