OM-koondis võib paisuda kõigi aegade suurimaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Rahnu Rakveres starti ei tulnud.
Kristjan Rahnu Rakveres starti ei tulnud. Foto: Toomas Huik

Eile kinnitati Eesti esialgne delegatsioon Pekingi olümpiale. 39 sportlasele lisandub kergejõustiku B-normi täitjate näol veel vähemalt viis atleeti.

Nädalavahetusel toimuvatel kergejõustikumeistrivõistlustel võib koondis aga veelgi suuremaks paisuda. Lausa nii suureks, et lüüakse üle ka Eesti kõigi aegade suurim olümpiadelegatsioon – Atlanta olümpia 44 sportlast.


Lisa võib tulla ka 26. ja 27. juulil toimuvatelt A- ja B-klassi mitmevõistluse meistrivõistlustelt, kus A-normi lähevad püüdma kümnevõistlejad Kristjan Rahnu ja Andres Raja. «Loodan, et Pekingi olümpial esindab Eestit 13 kergejõustiklast,» avaldas Eesti kergejõustikukoondise peatreener Aivo Normak.


Kõik sportlased, välja arvatud Jüri Jaanson ja Tõnu Endrekson koos tiimiga ning triatleet Marko Albert, elavad olümpiakülas. «Kuna triatloni võistluspaik asub olümpiakülast 45 minuti kaugusel, siis leidsin, et parem on ööbida võistlus- ja treeningupaikade läheduses,» selgitas Albert, kes loodab olümpial kümne parema sekka mahtuda. «Olen rahul ka siis, kui finišis tunnen, et ma poleks suutnud enam meetritki joosta.»


Pekingis kõige suurema koondisega esindatud kergejõustiklaste eesmärgiks on üks medal ning kaks kohta kaheksa hulgas. Ükskõik mis värvi medal pakuks rahulolu. «Ka pronksmedal oleks õnnestumine,» leidis Normak.


Eesti Sõudeliidu eesmärgiks on samuti medal. Aga lisaks sellele ootavad nad ka kohta kuue hulgas. «Jaanson ja Endrekson lähevad kulla peale võistlema. Neljasele pakun kohta neljandast 13ndani,» arutles Eesti sõudekoondise peatreener Jaan Tults.


Eesti Jalgrattaliidu peasekretär Urmas Karlson loodab medalit Grete Treierilt. Medalivõimalusi nähakse ka Laser-klassis purjetaval Deniss Karpakul.


Hiljemalt juuli lõpuks või augusti alguseks nimetab EOK ka sportlase, kes kannab olümpiamängude avatseremoonial Eesti rahvuslippu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles