Poirée oli millimeetri kaugusel ratastoolist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raphaël Poirée
Raphaël Poirée Foto: Erlend Aas

Eelmise aasta lõpus oma ATVga avarii teinud legendaarne laskesuusataja Raphaël Poirée andis esimese intervjuu pärast õnnetust ja tunnistas, et kartis oma elu pärast.


Endine laskesuusataja tegi avarii 28. detsembril. Edela-Norras Eikelandsosenis elav Poirée oli juba üsna kodu lähedal, kui tema ATV esirattad jäid ühtäkki lumevalli kinni. Koos tütrega ATV peal olnud Poirée suutis tütre päästa, ent jäi ise ATV alla.



«Arstid olid minuga ausad ja ütlesid, et olin millimeetri kaugusel ratastoolist,» rääkis Poirée intervjuus NRK-le. «Veel 15–20 päeva tagasi olin täielikus põrgus, aga sealt edasi on üha paremaks läinud. Igal hommikul ärgates tean, et mu seisukord muutub järjest paremaks.»



Poirée tunnistas, et kui ta pärast õnnetust haiglasse jõudis, kartis ta oma elu pärast.


«Esimesed neli päeva olid äärmiselt rasked, ma ei saanud ravimeid võtta, sain vaevalt hingata ja kogu mu keha oli nõrk,» meenutas Poirée. «Mu pulss oli väga kõrge, tundsin, et keha ja süda on väsinud.»



«Mõtlesin mitu korda, et see võib väga halvasti lõppeda,» lisas seitsmekordne maailmameister. Karjääri jooksul 44 MK-etappi võitnud Poirée sõnul hoidis teda elus mõte oma abikaasast, samuti endisest laskesuusatajast Liv Gretest ning nende kolmest lapsest. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles