Venelased lähevad olümpiale nagu sõtta

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Zubov
Sergei Zubov Foto: ITAR TASS/ Scanpix

«Nemad võitlevad kodumaa eest» - nii pealkirjastas Venemaa ajaleht Sovetski Sport artikli, kus kirjutatakse Vancouveri taliolümpiale sõitvatest sportlastest.

Venemaad esindab Kanadas 175 atleeti ning osaletakse kõigil programmis olevatel spordialadel, väljaarvatud meeste curling.

Kuigi ametlikult pole medalite võitmise plaani püstitatud, loodavad ajakirjandus ja ilmselt ka Venemaa spordijuhid, et atleedid ei tegutse suurvõistlusel vaid enda nimel, vaid mõtlevad kogu oma suure kodumaa maine peale.

Kõige rohkem ihkavad venelased kulda meeste jäähokis. Paraku lahvatas just selle koondise komplekteerimisel skandaal, kui ülikogenud 39-aastane Sergei Zubov ei nõustunud talle määratud varumehe rolliga.

Venemaa koondise peatreener Vjatšeslav Bõkov nimetas 23 olümpiakoondise põhimeest, lisaks kaheksa varumeest, kes sõidavad samuti olümpialinna, et vajadusel asuda mõne vigastatud mängija asemele.

Juba 1992. aastal olümpiavõitjaks kroonitud ning 17 hooaega NHLis mänginud ja selle ajaga kaks korda Stanley karika võitnud Zubovi jaoks mõjus teise ešeloni kukutamine solvavalt. «Olen end karjääri jooksul tõestanud ning kui mulle põhikooseisus kohta ei leitud, on varumeheks nimetamine justkui näkku sülitamine,» rääkis tänavu KHLis Peterburi SKAs mängiv Zubov ajalehele Sport-Ekspress.

Vanameister vabandas kõigi oma fännide ees ning avaldas lootust, et need mõistavad tema otsust sellest rollist loobuda.

Mängija poolele asus ka Venemaa ajakirjandus. Sovetski Spordis avaldatud artiklis leitakse, et koondise peatreener Bõkov pidanuks Zubovile helistama ning oma otsuse tagamaid täpsemalt selgitama. Vene meedia arvates tulnuks Zubov arvata põhikoosseisu või jätta ta üldse koondise kandidaatide ringist välja.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles