Togo järgmistel Aafrika meistrivõistlustel osaleda ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terroristid tulistasid Togo jalgpallikoondise bussi pihta. Pilt on tehtud teleekraanilt.
Terroristid tulistasid Togo jalgpallikoondise bussi pihta. Pilt on tehtud teleekraanilt. Foto: AP / Scanpix

Aafrika Jalgpalli Liit (CAF) otsustas, et Togo jalgpallikoondis ei saa võistelda järgmise ega ülejärgmise aasta Aafrika meistrivõistlustel, kuna meeskond lahkus tänavuselt turniirilt.

Aafrika meistrivõistlustele teel olnud Togo koondise bussi pihta avati 8. jaanuaril tuli, rünnakus hukkus kaks inimest. Seetõttu loobus Togo turniiril mängimast, vahendab Reuters.

«Mängijad avaldasid korduvalt soovi turniiril osaleda, kuid Togo valitsus käskis koondisel kodumaale naasta,» seisis CAF-i avalduses. «Poliitikute otsus läheb vastuollu CAF-i ja Aafrika meistrivõistluste reeglitega. Seetõttu otsustasime Togo kõrvaldada kahe järgmise aasta Aafrika meistrivõistlustelt, lisaks määrasime Togo jalgpalliliidule 50 000 dollari suuruse rahatrahvi.»

Rünnaku hetkel bussis olnud Togo koondislane Thomas Dossevi leidis, et kohalik jalgpalliliit peaks kaebuse edasi kaebama. «Oleme jalgpallurid, kes jäid kuulirahe alla ja nüüd ei lubata meil enam mängida,» imestas Dossevi. «Kui ütlesime, et läheme kolmeks päevaks koju leinama, öeldi meile, et nad on raskel hetkel meile toeks, aga nüüd meid hoopis karistatakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles