Williams rikkus Henini muinasjutulise tagasituleku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams fotograafidele poseerimas.
Serena Williams fotograafidele poseerimas. Foto: AP/Scanpix

2008. aasta maikuus šokeeris Justine Henin tennisefänne teatega, et teeb 25-aastasena tippspordiga lõpparve. Kusjuures, sel hetkel oli ta maailma esireket.


Olles aga telerist näinud, kuidas Roger Federer võitis esmakordselt Prantsusmaa lahtised meistrivõistlused ehk turniiri, kus ta oli kolm aastat järjest finaalis kaotanud, hakkas Henini peas küpsema mõte, et ehk on tal siiski aeg tipptennise juurde naasta ja püüda võita ainus puuduolev suure slämmi tiitel Wimbledonis, kus ta on kahel aastal finaalis kaotanud.



Tänavu jaanuaris tegigi Henin comeback’i, jõudes kohe esimesel turniiril Brisbane’is finaali, kus tal tuli tunnistada Kim Clijstersi paremust.



Austraalia lahtised meistrivõistlused olid Henini teiseks jõuprooviks uue karjääri jooksul ning ka Melbourne’is jõudis ta läbi raskuste finaali. Tasavägisest lahingust väljus võitjana tiitlikaitsja Serena Wil­liams, kes alistas belglanna pisut üle kahe tunni kestnud matšis 6:4, 3:6, 6:2.



«Muidugi olen pettunud,» tunnistas 27-aastane Henin. «Mul oli võimalusi küll, aga siiani on see viimane samm astumata jäänud. Olin uudishimulik, kuna ma ei teadnud, milline tase mul praegu on ja kuidas ma taas kõige selle ümbritsevaga toime tulen, aga tean nüüd: tegin õige otsuse, et tagasi tulin.»



28-aastane maailma esireket Williams on nüüd Austraalias võidutsenud juba viis korda, üldse oli see talle aga 12. suure slämmi turniiri esikoht.



«Kahtlemata oli see nii vaimselt kui ka füüsiliselt raske mäng,» tunnistas Williams. «Mulle tundus, et me mõlemad tahtsime midagi tõestada ja saime sellega ka hästi hakkama. Justine poleks nagu ära olnudki, ta sundis mind tõsiselt pingutama.»



Williams kuulub nüüd kuue enim suure slämmi turniire võitnud naise sekka, esikohal on 24 võiduga Margaret Court Smith. Kuna naiste seas on Williamsist koht kõrgemal Martina Navratilova ja Chris Evert 18 võiduga ja nende püüdmine on üsna raske, pööras ameeriklanna pilgu meeste poole, seal juhib Federer 16 esikohaga.



«Tahan Rogeriga ühel pulgal olla, seega, Roger, palun lase mul endale järele jõuda,» naljatles Williams. «Püüan teda kätte saada, aga ta on täiesti uskumatu tüüp, muudkui aga võidab. Ta on vapustav!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles