Kanepi: mind pandi lihtsalt fakti ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi (vasakul) tänasel pressikonverents. Pildil koos Margit Rüütliga.
Kaia Kanepi (vasakul) tänasel pressikonverents. Pildil koos Margit Rüütliga. Foto: Liis Treimann

Esmaspäeval ootamatult nii treenerist Mait Künnapist, mänedžer Enn Pandist kui ka suursponsoritest AS Tallink Grupist ja AS Infortarist ilma jäänud Eesti esireket Kaia Kanepi tõdes, et kuigi see tõi talle palju lisapingeid, ei kavatse ta mingil juhul veel karjääri lõpetada.

Täna oma koduleheküljel avaldatud pöördumises teatas Kanepi vaid, et koostöö katkemise põhjuseks olid erimeelsused treeningmeetodites. Tänasel pressikonverentsil selgitas Kanepi, et tal pole midagi Künnapi kui inimese vastu, kuid nende nägemused tennise osas ei kattunud ning seetõttu ei soovinud ta enam tema käe all edasi treenida.

«Iga mängija on erinev, talle sobivad erinevad asjad, seetõttu tuleb olla paindlik,» märkis ta. «Alguses ütlesin, et koostöö läheb hästi, kuna novembris ja detsembris pühendusime eelkõige füüsilise vormi parandamisele, tennist me väga palju ei mänginud. Milles erimeelsused täpselt väljendusid, ei tahaks ma selgitada.»

Aga miks katkes lisaks treenerile kootöö ka mänedžeri ja sponsoritega? «Sellele ei oska ma vastata, see oli minu jaoks üllatus,» tõdes ta. «Sain sellest teada mõned päeva enne, kui teade laiali saadeti. Mind lihtsalt pandi fakti ette.»

Kanepi kinnitas, et ta ei kahetse oma otsust Künnapi juhendamisest loobuda. «Kui tunnen, et mulle ei istu ja ei sobi, mul pole sellesse usku, siis pole ju mõtet,» arutles ta. «Kui sportlane peab midagi vastu tahtmist tegema, siis tulemusi ei saavuta.»

Praegu Kanepil veel kedagi silmapiiril pole, pärast Föderatsiooni karikasarja sõidab ta USAsse üksinda. Eelkõige soovib piiga leida mänedžeri ja uued toetajad, treeneriga on tema hinnangul kauem aega. «Kindlasti tunnen mõlemast puudust, aga pigem oleks kiiremini vaja mänedžeri ja sponsoreid, sest trennidega saan omapäi pikemalt hakkama,» lausus ta. «Väiksemate sponsorite toel ma kindlasti samamoodi jätkata ei saa. Kui uut toetajat ei leia, siis pean lihtsalt vähem mängima hakkama.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles