Vancouveri linnapea: sooja ilma pärast pole vaja muretseda

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna lumelauasõidu ja vigursuusatamise võistluspaikades on lund vähe, siis seda tuleb mägedest veoautodega võistluspaikadesse transportida.
Kuna lumelauasõidu ja vigursuusatamise võistluspaikades on lund vähe, siis seda tuleb mägedest veoautodega võistluspaikadesse transportida. Foto: Reuters / Scanpix
Vancouveri linnapea sõnul pole vaja valitsevate soojade ilmastikuolude tõttu muretseda, kuna olümpiamängudele nad ohtu ei kujuta.

Olümpiamängude korraldajad on pidanud vedama isegi 150 km kauguselt lund, et likvideerida tagajärgi, mida soe ilm on võistlusrajatistele tekitanud, kirjutab Eurosport.

«Rahvusvaheline meedia on kohalikest ilmastikuoludest andnud edasi ebakorrektse pildi,» sõnas Vancouveri linnapea Gregor Robertson. «Vancouveris oli küll läbi aegade kõige soojem jaanuar, kuid Whistleris on lund väga palju.»

Whistleris toimuvad näitseks murdmaasuusatamise ning mäesuusatamise võistlused. Whistler asub Vancouverist 125 km kaugusel.

Teatavasti oli Vancouveris eelmisel aastal vastupidine mure, kuna toona oli neil just liiga palju lund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles