Tanel Leok võitis Itaalias kolmanda sõidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok demonstreerib oma uut võistlustsiklit.
Tanel Leok demonstreerib oma uut võistlustsiklit. Foto: Toomas Huik

Tanel Leok, kes sellel aastal sõidab Belga meeskonna, LS Motors Honda ridades, tegi oma selle hooaja avastardi nagu paljud teisedki motokrossi tippmehed, Itaalias, Mantova Starcrossil. Leok võitis kolmanda sõidu ja oli kokkuvõttes kuues.

 Vabatreeningutes näitas Leok head kiirust, olles esimesel vabatreeningul kiireim.

Kvalifikatsioonis oli Leokil samuti hea kiirus, esimeses kurvis oli ta esimese nelja hulgas. Paraku oli ta sunnitud sõidu üheksandal kohal lõpetama.

«Päris sõidu algfaasis läksid prillid pori täis ja kuna kilevahetuseks mõeldud rull ei töötanud, olin sunnitud prillid kolmandal ringil minema viskama. Lisaks läks puruks veel tagarehv ja oli õnn, et sõit pikem ei olnud, sest muidu oleksin ilmselt rehvi ratta pealt
minema visanud,» kommenteeris Leok.

Esimest sõitu alustas Leok hästi, olles avaringidel viies. Neljandal ringil jäi eestlase ratta esiamort mudasel rajal kinni, jalaraud läks lainetes vastu maad ja lõpetuseks lendas Leok üle lenksu maha. Kuna ratta juhtraud oli liialt viga saanud, siis tuli sõit pooleli jätta.

Teine sõit läks Leokil juba paremini. Avaringidel oli Leok Antonio Cairoli järel teisel kohal, kolmandal ringil andis aga väike kukkumine võimaluse Clement Desalle'ile, kes tõusis teisele kohale.

Cairoli võitis taas, kuid Leok ja Desalle pidasid maha põneva duelli, kust Eesti fännide kurvastuseks väljus võitjana Desalle, Tanel Leok kolmas, kaotust
belglasele 1,1 sekundit.

Kolmandas sõidus juhtis eestlane stardist finišini ja tagas endale sellega kokkuvõttes kuuenda koha.

Mantova Starcross võit läks kohalikule sõitjale, Antonio Cairolile, kes võitis kaks esimest
sõitu. Kokkuvõttes oli teine Steve Ramon ja kolmas Clement Desalle.

«Stardid on mul tõesti paremaks läinud, olen sellega ka tööd teinud. Kolmandas sõidus ma starti küll ära ei võitnud, kuid sain Ramonist kiirelt mööda ja sealt edasi sujusid asjad hästi. Lõpus tegid mahajääjad pisut muret, kuid Desalle ja Cairoli jäid ohutusse kaugusesse,» sõnas Leok.

«Kui esimene sõit välja arvata, siis võib Mantova esitusega rahul olla. Rada ise oli
päris põnev ja minu meelest Eesti sõitjatele sobiv. Selle tulemuse pealt on hea hooaega
alustada.»

Mantova Starcross on võistlus, mis on Euroopa selle motokrossihooaja avapauguks ja kohal olid kiireimad mehed klassides MX1 ja MX2.

Tanel Leoki järgmine start on 14. veebruaril, kui Montevarchis sõidetakse
Itaalia meistrivõistluste avaetapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles