Maailma absoluutsest tipust lahutab vaid sammuke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerge vigastusega kimpus olnud Kaia Kanepi kindlustas sellest hoolimata Eestile võidu Argentina üle ja aitas Eesti maailmas 12 parema sekka.
Kerge vigastusega kimpus olnud Kaia Kanepi kindlustas sellest hoolimata Eestile võidu Argentina üle ja aitas Eesti maailmas 12 parema sekka. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti tennisenaiskond jätkas Föderatsiooni karikasarjas suurepärast seeriat, alistades kodus Argentina ning jõudes maailmas 12 parema sekka ehk sammukese kaugusele naiskondade koorekihist.



Kui mullu pakkus naiskond koosseisus Kaia Kanepi, Maret Ani, Margit Rüütel ja Anett
Schutting poolehoidjatele parajal määral närvikõdi, siis seekord oli võit pigem vormistamise küsimus, kuna Argentina saabus Tallinna nõrgemas koosseisus. «Tegelikult oli teada tõesti, et selliste mängijatega Argentinat peaksime võitma ka siis, kui mängime oma keskmisel tasemel,» tunnistas Ani.

Kokkuvõttes üheksanda järjestikuse matši võitnud Eesti sai Maailmaliiga II grupis Argentinast jagu 4:1. Avapäeval alistas Ani 6:1, 6:2 argentiinlaste esinumbri Maria Irigoyeni ning Kanepi sai 6:1, 7:5 jagu Paula Ormaecheast.

Kanepil väike vigastus


6:1, 6:1 võiduga Aranza Saluti üle kindlustas Kanepi Eestile ka üldvõidu, neljanda võidupunkti tõi Eestile Ani, kes oli 6:2, 6:2 parem Ormaecheast. Paarismängus andis kapten Rene Busch võimaluse Margit Rüütlile ja Anett Schuttingule, kes jäid võitluslikus mängus 5:7, 4:6 alla Irigoyenile ja Mailen Aurouxile.

Sõitnuks Eestisse ka Argentina esireket, maailma edetabelis 35. kohal paiknev Gisela Dulko, läinuks ehk kõik teisiti… «Oleks on oleks,» muigas Busch. «Fakt on see, et Dulko ei tulnud, aga meie tüdrukud olid kohal ja suutsid lõpuni mängida. Võin jälle öelda: tehtud!»

Tõrvatilgaks meepotis oli eestlaste leeris vaid Kanepit vaevanud kerge vigastus. Nimelt tegi Eesti esinumber kolmapäevaõhtuses treeningus viga parema jala puusapainutaja lihasele, mistõttu mängis mõlemas kohtumises valuvaigistite abil. Kui laupäeval ajas Kanepi rabeda mängu just jala süüks, siis eilses matšis liikus ta juba märksa paremini.

«Hoidsin terve õhtu jääd peal. Hommikul oli jalg tegelikult valusam, aga tahtsin ikka mängida,» selgitas Kanepi, lisades, et paranemiseks peaks kuluma kümme päeva. «Platsil olles polnudki enam väga hull.»

Möödunud nädalal oli Kanepi avalikkuse erakordselt suure tähelepanu all, kuna esmaspäeval saabus uudis, et treener Mait Künnap, mänedžer Enn Pant ning suursponsorid AS Tallink Grupp ja AS Infortar lõpetasid temaga koostöö.

«Mulle meeldib ennast erinevates situatsioonides proovile panna, mul on natuke sellist pinget isegi vaja,» sõnas Kanepi, leides, et pigem tuli tähelepanu keskmesse sattumine talle kasuks.

Võiduga kindlustas Eesti koha 12 parema riigi seas, pääsedes aprillis toimuvatele Maailmaliiga üleminekumängudele. Ehk absoluutsest tipust lahutab Eestit vaid üks samm.
«Olen kogu aeg uskunud, et oleme selleks võimelised,» õhkas silmanähtavalt õnnelik Busch.

«Kõik hakkabki pihta unistusest, siis usust, motiveerimisest ja positiivsest suhtumisest. Seda olen suutnud ka tüdrukutesse sisendada ja nüüdseks on see meid viinud maailmas 12 hulka.»

Lihtsaid vastaseid enam pole


Nii Kanepi kui Ani tõdesid, et kuigi tunnevad võidu üle uhkust, jäi midagi siiski puudu. «Kui Kaia meile võidu kindlustas, mõtlesin, et niimoodi on ka natuke igav võita,» möönis Ani. «Eelmine kord oli pinget rohkem, mängud olid tasavägisemad. Mul on hea meel, et võitsime, kuid emotsionaalsel tasemel see nii palju rõõmu ei tee, adrenaliini üles ei löönud.»

«Iisraeli alistamise järel oli emotsioon suurem, nüüd oli rohkem loomulik, et pidime võitma,» nõustus Kanepi. «Tegelikult pole siiani teekord üldse kerge olnud, pidime kõvasti vaeva nägema, nüüd oli pisut õnne ka.»

Mäletatavasti teenis Eesti koha Maailmaliiga II grupis, alistades mullu aprillis pingelise heitluse järel 3:2 Iisraeli.

«Kui vaadata neid riike, kes meist eespool on ja siis veel neid, kes on meist taga, siis see on ikka super saavutus,» rõõmustas Ani. «Väike Eesti jõudis nii kaugele! Ma ei teagi, kas mõni teine nii väike riik on üldse sellise asjaga hakkama saanud.»

Maailmaliiga üleminekumängud peetakse 24. ja 25. aprillil, Eesti järgmine vastane ja ka mängupaik selgub kolmapäevase loosi järel. «Ega erilist vahet ei ole, kellega kokku läheme, kuna kõik on nagunii tugevad,» arvas Kanepi.

Buschi sõnul pole ka temal ühtegi eelistust, sest nii lihtsalt nagu seekord Argentinaga nad enam ilmselt ei pääse. «Unistus jõuda Maailmaliigasse tekkis mul juba kolm aastat tagasi,» mõtiskles Busch. «Nüüd oleme sinna väga lähedal. Iga tippsportlase ja treeneri unistus on mängida suurriigiga suure publiku ees, loodan, et meil avaneb selleks võimalus.»

Eesti võimalikud vastased on Prantsusmaa, Ukraina, Saksamaa või Serbia ja Venemaa vahelise matši kaotaja. Praeguses edetabelis on Eesti 16. kohal, Prantsusmaa on meist viis kohta kõrgemal, Saksamaa paikneb kaheksandal, Serbia seitsmendal, Ukraina kuuendal ja Venemaa teisel real.

Tennis
Föderatsiooni karikasarja Maailmaliiga

II grupp
Eesti – Argentina 4:1
Maret Ani (WTA 177.) – Maria Irigoyen (WTA 224.) 6:1, 6:2
Kaia Kanepi (WTA 61.) – Paula Ormaechea (WTA 430.) 6:1, 7:5
Kaia Kanepi (WTA 61.) – Aranza Salut (WTA 357.) 6:1, 6:1
Maret Ani (WTA 177.) – Paula Ormaechea (WTA 430.) 6:2, 6:3
Margit Rüütel (WTA 898.) / Anett Schutting (WTA 719.) – Maria Irigoyen (WTA 224.) / Mailen Auroux (WTA 333.) 5:7, 4:6

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles