Kanadas protesteeriti masuolümpia vastu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad Vancouveris
Protestijad Vancouveris Foto: AFP / Scanpix

Eile toimus Kanadas 2010. aasta taliolümpiamängude vastane protestiaktsioon.

«Poverty Olympics» nime kandnud ürituse korraldajate sõnul tekitavad majanduslanguse ajal peetavad olümpiamängud probleeme juurde, kirjutab AFP.

Protesteerijatel olid isegi kaasas oma maskotid, kelleks olid rott, prussakas ja kirp.

«Ligi kolm nädalat kestvatele olümpiamängudele kulutatakse kuus miljardit dollarit, kuid kohalike inimeste elu praeguses majanduslanguses sellest paremaks ei muutu,» sõnas üks protesti korraldajatest.

Viis päeva enne taliolümpiamängude avatseremooniat toimunud üritusel toimus oma «avatseremoonia», kuhu jagati tasuta pääsmeid.

Protestijad tõstsid esile Vancouveri kõige vaesema linnaosa Downtown Eastside`i probleeme -  narkootikumide tarbimist ja prostitutsiooni.

«Masuolümpia tõttu on Vancouveris üürihinnad kasvanud ja paljud töö kaotanud ei suuda enam isegi kõige vaesemas linnajaos Downtown Eastside`is korterit üürida. Samas on Vancouveris Kanada kõige madalamad palgad,» lausus inimõigusorganisatsiooni Streams of Justice esindaja.

Olümpiavastaste arvates oleks pidanud olümpiamängudeks kulutatav summa antama hoopis sotsiaalmajade ehitamiseks ning sotsiaalhoolekandeks.

Samad grupeeringud kavatsevad protestimiitingu korraldada ka Vancouveri olümpiamängude avapäeval 12. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles