Naljad Vancouveri stiilis – tulemas on mudaolümpia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstlumi teel Cypress Mountainsi suunas
Kunstlumi teel Cypress Mountainsi suunas Foto: AFP / Scanpix

Kui Euroopas on üsna korralik talv ja paks lumikate, siis taliolümpiamängude toimumispaigas Kanadas Vancouveris on lume puuduse üle hakatud mõru nalja viskama.

Linna juures oleval Cypressi Mountainil, mis näeb välja nagu mudamülgas, tahetakse siiski näha lund, kirjutab Helsingin Sanomat.

Sooja ilma tõttu on vancouverlaste seas hakanud liikuma mudaolümpia teemalised naljad ja anekdoodid.

Vancouveri olümpiamänge reklaamitakse kui «rohelisi» ja keskkonnasõbralikke. Kohalike arvates peaks «rohelise» asemel kasutama sõna «mudane».

Vancouveris ei ole looduslikku lund tingimata vaja, sest saab ka kunstlund teha.

Cypress Mountainil peetakse lumelaua ja freestyle'i võistlused.

«Võistlused toimuvad, kuid mitte sellisel pinnasel, nagu alguses plaanitud. Kunstlumi on meil olemas ja seda on juba ka laiali veetud. Kunstlume tõttu oleme sunnitud sportlaste treeningpäevi vähendama viielt kolmele. Mõned võistlused tuleb aga lausa paar päeva edasi lükata,» selgitasid korraldajad.

Kanada meteoroloogid lubavad lumesadu ja miinuskraade selle nädala lõpuks, kuid mitte kauaks.

Vancouveris õitsevad juba krookused ja õhus on tunda kevade hõngu.

«See kevadine maastik ei sobi taliolümpiaga mitte kuidagi kokku,»nentisid kohalikud.

Kanadas on veebruaris ka varem pehmet ilma ette tulnud. Calgarys 22 aasta tagasi toimunud taliolümpiamängud algasid paukuvas pakases, kuid siis temperatuur tõusis ootamatult plusspoolele ja soe õhk sulatas lume ning jää.

Taliolümpiamängude ajaloost on teada, et lumega oli probleeme ka 1998. aastal Jaapanis Naganos. Esialgu oli lund vähe, kuid siis tuli lund nii palju, et võistlusi tuli edasi lükata.

1964. aastal Austrias Innsbruckis aga oli lumepuudus. Sõjaväe abiga veeti mäestikest lund ja jääd kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles