Võimlemisvõistlusel Miss Valentine on tänavu rekordarv osavõtjaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa koondis
Venemaa koondis Foto: www.barny-th.de

Tartus saab sel nädalavahetusel juba 16. korda näha maailma tippvõimlejaid, kes kogunevad oma oskusi näitama Euroopa suurimale ilu- ja rühmvõimlemisvõistlustele Miss Valentine.

Tänavu üllatab Eesti läbi aegade suurim võimlemisüritus uute rekorditega – osalejaid on seekord 24 riigist ning võistlusplatsilt käib läbi ligi 800 sportlast.

«Kõik on tänavu rekordmõõtmetes. Kui see üritus tehtud saab, siis enam suuremaks polegi vist võimalik ajada,» tõdes reedel algava võistluse peakorraldaja, teenekas võimlemistreener ja maailmameister Janika Mölder.

Võistlus on viimastel aastatel kasvanud ka korraldajate endi üllatuseks hiiglaslikuks spordisündmuseks. Mölderi sõnul on raske nimetada mõnda suuremat sisespordi üritust Eestis. Seda enam, et tegu on tippspordiga.

«Suusatada saab igaüks, joosta saab igaüks, kuid iluvõimlemisvõistlustel ei saa osaleda nii, et harjutad vannitoas spagaati ja tuled võistlema,» selgitas Mölder muiates. «Rahvaspordiüritusi leidub muidugi rohkelt, kuid see on ikkagi tippspordiüritus. Ma ei kujuta ette, kas Eestis on teist nii suurt võistlust.»

Lisaks ei korraldata mitte kusagil mujal Euroopas niivõrd mastaapset võimlemisvõistlust.

«Kuskil ei panda kokku rühm- ja iluvõimlemist ja kusagil mujal pole nii laiahaardelist programmi. Selles võin olla enam kui kindel,» sõnas Mölder.

Kokku läheb jagamisele 29 medalikomplekti iluvõimlemise (nii rühmakavades kui ka individuaalvõistluse üksikaladel) ning kolm medalikomplekti rühmvõimlemise eri vanuseklassides. Lisaks meistri ja juunioriklassi võimlejatele võtavad mõõtu ka laste ja noorte klassi võimlejad.

Rekordiline osalejatearv muudab võistluse maratonihõnguliseks: alustatakse juba hommikul ning tipphetki jagub hilisõhtuni. Kohtunike tööpäev kestab pea 13 tundi.

Pealtvaatajate tõmbenumbriks on kahtlemata kõiksugu tiitlivõitudega pärjatud Venemaa iluvõimlemise rahvuskoondis. Idanaabrite meistriklassi rühmale pakub tänavu tõsist konkurentsi Jaapani rahvuskoondis, kelle keerukad etteasted suudavad ka kogenud võimlemishuvilist igal aastal üllatada.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles