Venelaste dopingujuhtumid tekitavad ROKi presidendis muret

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Jacques Rogge.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Jacques Rogge. Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Jacques Rogge tunnistas, et mitmed dopingujuhtumid Venemaa laske- ning murdmaasuusatajate seas on teda tõsiselt muretsema pannud ning ta võttis seetõttu ühendust Venemaa presidendi Dmitri Medvedeviga.

«Võtsime Venemaa võimudega ühendust ja loodame, et nad teevad meiega koostööd,» sõnas Rogge.

Rogge avaldas ka pettumust, et ta ei saa midagi teha selle musta pleki osas, et ainsana 2006. aastal Torino olümpial positiivse dopinguproovi andnud sportlane Vancouveris taas võistleb, vahendab Chicago Breaking Sports News.

Mäletatavasti jäi keelatud ainete tarvitamisega vahele laskesuusataja Olga Medvedtseva (toona Põljova - toim), kes oli 15 km sõidus hõbemedali võitnud. Venelanna jäi medalist ilma ning pidi kaks aastat spordist eemal olema.

Reegel, et korra võistluskeelu all olnud sportlane enam olümpiamängudel võistelda ei saa, võeti aga vastu alles 2007. aastal ning seetõttu on Medvedtseval siiski õigus Vancouveris võistelda.

Alates eelmisest hooajast on dopinguga vahele jäänud kaheksa Venemaa laske- ja murdmaasuusatajat. Eelmisel nädalal avaldas Kanada suusakoondise peatreener arvamust, et Venemaa suusatajaid ei tohiks üldse olümpiale lasta, kuna nad pole dopinguga võitlemiseks midagi ette võtnud.

«Rääkisin Venemaa spordiministriga ning ta lubas, et teeb kõik oma võimuses, et olukorda parandada,» rääkis Rogge. «Kohtusin ka Venemaa presidendiga ning nõudsin, et nad tõhusamalt dopingu vastu võitleksid.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles