La Liga suurim väravakütt tahab hakata esindama Hispaania koondist

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Atletico brasiillasest ründaja Diego Costa võib järgmisel suvel Brasiilias toimuval MM-finaalturniiril selga tõmmata juba Hispaania koondise särgi.
Madridi Atletico brasiillasest ründaja Diego Costa võib järgmisel suvel Brasiilias toimuval MM-finaalturniiril selga tõmmata juba Hispaania koondise särgi. Foto: SCANPIX

Hispaania jalgpallikoondisel on viimastel aastatel olnud ründajatega kehv seis, kuna Fernando Torres pole enam paremate päevade tasemel ja David Villa karjäärile vajutas pitseri jalaluumurd, mis jättis ta vahepeal pikaks ajaks väljakult kõrvale. Hispaanlaste päästeingliks võib kerkida aga brasiillane Diego Costa, kes on saanud juba uue kodakondsuse ning sooviks viimastel aastatel jalgpallimaailma valitsenud Hispaania koondist suurturniiridel esindada.

Hispaanalsed otsustasid suvel anda Costale kodakondsuse ning 3. oktoobril sai asi ka ametlikuks.  Septembris tegi Hispaania Jalgpalli Liit ka Rahvusvahelisele Jalgpalli Liidule FIFA-le ametliku avalduse, et nad lubaksid igapäevaselt Madridi Atleticos pallival Costal edaspidi esindada Hispaania koondist, kirjutab AP.

Lisaks on Costa juba teatanud Hispaania koondise peatreenerile Vicente del Bosquele, et ta sooviks esindada just valitsevate maailmameistrite ning Euroopa meistrite esindust. «Diego Costa soovib esindada Hispaania koondist, kuigi bürokraatia seab praegu asjale piirid. Madridi Atletico ründaja Diego Costa ei saa veel osaleda MM-valikmängudes Valgevene ja Gruusia vastu, kuna FIFA nõuab meilt täiendavaid dokumente ja töö selles vallas juba käib,» teatas Hispaania Jalgpalli Liit.

«Ta tunneb end siin riigis hästi ja ta on hästi ühiskonda sulandunud, lisaks soovib ta siin jalgpalli mängida,» sõnas del Bosque 24-aastase ründaja kohta, kes Atleticoga sõlmis lepingu juba 2007. aastal.

Del Bosque sõnul on nad Costaga juba rääkinud Hispaania koondise esindamisest ja mõlemad on tuleviku suhtes positiivselt meelestatud. Käimasoleval hooajal on Costa olnud Hispaania kõrgliigas suurepärases hoos ning ta on seitsme La Liga kohtumise jooksul löönud kaheksa väravat. Ühtlasi jagab ta sellega La Liga väravaküttide edetabelis esikohta koos FC Barcelona ründetähe Lionel Messiga.

Kui FIFA annabki Costale loa Hispaania koondise esindamiseks, siis on see valitsevatele maailmameistritele kindlasti järgmise aasta MM-finaalturniiril oluliseks täienduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles