Whistleri kelgutamisraja kurvi peetakse maailma üheks ohtlikumaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vancouveri Whistleri kelgutamisrada
Vancouveri Whistleri kelgutamisrada Foto: Reuters / Scanpix

Kanada Vancouveri olümpiamängude kelgutamisraja kurvi peetakse maailma üheks ohtlikumaks ja selle tõttu võivad finišisse jõuda ainult pooled võistlejad.

Raja lõpupoole asuv kurv on oma ohtlikkuse tõttu saanud hüüdnime «50 – 50», kirjutab AFP.

Ja mis veel kõige pahaendelisem - see on raja 13. kurv.

Nimetatud kurv on juba enne olümpiat sportlaste seas hirmu tekitanud. Seal harjutanute sõnul on see nii ohtlik, et on vaid 50-protsendine võimalus, et sealt välja ei lenda.

Asjatundjate sõnul on nimetatud kurv rahvusvaheliste reeglitega kooskõlas. Nad tunnistasid, et kuna see kurv tekitab suure kiiruse, siis võib sel tõesti halb maine olla tekkinud.

Sportlaste arvates kindlustab see kurikuulus kurv, et Vancouveri kelgutamisrajal dramaatikat jätkub.

«Mulle see väljakutseid esitav rada meeldib. Sellised väikesed nüansid teevad võistluse hoopis huvitavamaks. Kui aga jõuad finišisse ja veel hea ajaga, siis on tunne väga ülev,» lausus USA kelgutamiskoondise üks suuremaid medalipretendente Erin Hamlin.

Whistleri kelgutamisrajal on veel teine keeruline kurv. See kannab nime Shiver (Värin) ning see eelneb «50 – 50» kurvile.

Kelgutajate arvates nõuab see rada täit keskendumist, kuna väga kiirel rajal on väljalendamise ja vigastada saamise oht väga suur.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles