Eesti suusakoondise salarelva roll Vancouveri olümpiamängudel ülisuur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti murdmaasuusakoondise hooldemees Raul Seema.
Eesti murdmaasuusakoondise hooldemees Raul Seema. Foto: Raigo Pajula

Eesti suusakoondise hooldemeestel käib Whistleri murdmaaradadel kibe töö. Äratuskell heliseb meestel pool seitse hommikul, kella kaheksaks tullakse rajale ja ööbimispaika saabutakse alles pimedas.


Ometi meestel silmad säravad, justkui oleks neile medalid juba kaela riputatud. «Väike ärevus on juba sees. Olümpia ju siiski!» sõnas hooldemees Jaan Alvela muigamisi.



Põhjust ärevuseks on. Alvela kolleegi Mihhail Lukertšenko sõnul on nendel mängudel hooldemeeste tähtsus ülisuur. Ja see peaks ju olema vesi eestlaste veskile. On ju hooldemehed varemgi tiitlivõistlustel konkurentide näod pikaks venitanud.



«See saab siin väga põnev olema! Eriti just hooldemeeste jaoks. Olud on keerulised,» sõnas Alvela kindlalt.



Lukertšenko lisas: «Ilmaolud on siin tõesti väga ebastabiilsed. Üks päev on ühed olud, järgmisel päeval sootuks teised. Viimasel kahel päeval on värsket lund tulnud, enne seda eriti ei sadanud. Temperatuur on märksa madalam kui Eestis.»



Seetõttu võivad võistlused taas omajagu loteriiks muutuda. Täpseid ilmaolusid pole võimalik ennustada. «Ka lume koostis on ookeani läheduse tõttu hoopis teistsugune. Siin saab tõesti ülipõnev olema!» sõnas Lukertšenko.



Eestlasi keerulised ilmaolud aga küüsi närima ei pane. Selleks polevat vähimatki põhjust. Hoolimata sellest, et õiget valemit leida on ülimalt keeruline.



«Meil on ju vanad ja kogenud kalad kaasas! Küll nemad juba teavad, mida teevad. Põhjust muretsemiseks pole,» selgitas Lukertšenko.



Rajad on hooldemeeste sõnul ülitehnilised. Klassikadistantsidel on sees korralikud tõusud, teravad laskumised ja ohtlikud kurvid. «Sprinteritele on väga raske rada tehtud. Paljud on siin öelnud, et lausa tiitlivõistluste üks raskemaid radu,» selgitas Alvela.



Samas, eestlastele peaks see sobima. Eriti sobilik pidavat sprindirada olema Kein Einastele ja Peeter Kümmelile, kelle leivaks on paaristõuked. «Selle raja peal saavad nad seda päris palju kasutada. Ka finišisirgel. Usun, et neil on selle üle ainult hea meel,» tõdes Lukertšenko ja lisas: «Kindlasti ei tohiks unustada ka Anti Saarepuud, kes on tiitlivõistlustel alati väga hästi esinenud.»



Eesti Suusaliidu peasekretäri Jüri Järve sõnul on kõik Vancouverisse jõudnud koondislased terved püsinud ja ettevalmistus on kulgenud probleemideta. «Vähemalt praegu tundub, et ka korraldusega võib rahule jääda. Nurisemiseks põhjust pole, kõik toimib,» sõnas Järv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles