Iluuisutajad peavad kohanema harjumatu jääga

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Sergejeva ja Ilja Glebov eile treeningul.
Maria Sergejeva ja Ilja Glebov eile treeningul. Foto: Reuters/ScanPix

Pühapäeval oma karjääri esimest olümpiavõistlust alustavad paarissõitjad Maria Sergejeva ja Ilja Glebov tunnistasid, et olümpiaareenil treenides oli esialgu raskusi harjumatu jääga kohanemisel.


Glebovi sõnul erineb see Tallinnas ja Poolas valitsevatest tingimustest. «Kodus on hallide temperatuur suhteliselt madal, siin aga päris kõrge. Sellega seoses on ka jää struktuur erinev ja seega ka jäätunnetus,» selgitas ta. «Paljudel paaridel tuli alguses ette kukkumisi, ka meie tundsime end mõne elemendi sooritamisel ebakindlalt. Praeguseks oleme uudse olukorraga juba harjunud.»



Olümpia eel andsid Sergejeva ja Glebov vormile viimast lihvi Poolas Torunis. Esimesel nädalal harjutati suurte koormustega, enne Kanadasse lendamist võeti asja rahulikumalt. «Keskendusime põhiliselt koreograafia parandamisele ning kätetöö ja liikumise lihvimisele.



Kokkuvõttes jäime rahule, töö hakkas paremini sujuma,» märkis Sergejeva. «Siin oleme alates 6. veebruarist pääsenud jääle üks-kaks korda päevas, korraga umbes pooleks tunniks. Sellest piisab.»



Jaanuaris Tallinnas toimunud EMil 13. koha saanud paar on seadnud endale eesmärgiks sõita olümpial võimalikult puhtalt ning teha ära kõik tehnilised elemendid, mida nad vähegi oskavad.



«Kui suudame siin näidata oma selle aasta parimat esitust, võime lugeda oma esimese olümpia kordaläinuks,» arvas Glebov. «Mingit kohta on raske ennustada, sest meie tasemel on mitu võrdset paari. Tulemus sõltub ilmselt pisiasjadest.» Mullusel MMil lõpetasid kolmekordsed Eesti meistrid 17. kohaga.



Alles 17-aastane Sergejeva tunnistas, et olümpial võistlemine tekitab närvilisust ning sinna pole midagi parata. 21-aastane Glebov oli seevastu rahulikum. «Eks ma pean olema meie paaris see pool, kes liigse närvilisuse maandab,» nentis ta. «Õnneks pole meid tabanud ühtegi ootamatust – naudime oma esimest olümpiat täiel rinnal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles