Toome imekolmene päästis lisaajast ja aitas TTÜ poolfinaali

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeskonnakaaslased on tõtanud õnnitlema otsustava viske tabanud Joosep Toomet.
Meeskonnakaaslased on tõtanud õnnitlema otsustava viske tabanud Joosep Toomet. Foto: Artur Sadovski

Korvpalli Balti liiga II divisjonis tegi TTÜ teoks selle, mis eelmisel aastal jäi tegemata. TTÜ alistas koduväljakul 79:70 leedulaste Utena Juventuse ning sai edasi poolfinaali.



Mäletatavasti kaotas TTÜ veerandfinaali avakohtumises võõrsil Juventusele 78:84 ning vajas poolfinaali pääsemiseks vähemalt seitsmepunktilist võitu.



Kohtumine algas TTÜ-le aga vaevaliselt ning pidevalt oldi tagaajaja osas. Esimest korda pääses TTÜ juhtima kolmanda veerandaja lõpus ning edasi suudeti juba initsiatiivi hoida.



«Vastased olid teinud hea kodutöö ja meie ei saanud oma mängu käima. Väga vastik vastane oli, nad suutsid targalt mängida,» selgitas TTÜ peatreener Aivar Kuusmaa. «Tundus, et lõpus jaksasime juba meie rohkem. Erinevad tegurid mängisid lõpuks meie kasuks.»



«Mängupilt oli tüüpiline noore meeskonna oma. Lõpuks tuli füüsis maksma panna,» lisas keskmängija Joosep Toome.



Kui TTÜ uskus viimasel minutil juba edasipääsu, siis mõned sekundid enne kohtumise lõppu suutis Juventus vahe vähendada kuuele punktile ning selline seis tähendanuks lisaaega.



Raskest olukorrast aitas TTÜ välja Toome, kes tabas viimasel sekundil kolmepunktiviske.



«See oli rohkem õnne küsimus, et see vise tabas. Jumal tänatud, et ta otsustas visata, mitte korvi alla sööta,» rõõmustas Kuusmaa.



«Kartsin, et jään hiljaks. Söötmiseks enam aega ei olnud ning tuli visata,» lisas Toome ise.



Mäletatavasti mängis TTÜ ka eelmisel aastal Balti liiga II divisjonis veerandfinaalis, kuid siis tuli pärast kodumängus saadud kindlat võitu siiski kahe kohtumise kogusummas alla vanduda lätlaste Riia VEFile.



«Mul on poiste üle väga hea meel. Tahaks neid selle mängu eest kiita. Oleme meeskondlikult kindlasti edasi läinud,» rõõmustas Kuusmaa. «Meil on korralikult trenni tehtud ning vajadusel oleksid poisid valmis ka 45 minutit mängima.»


Võrreldes tänavuse hooaja seniste mängudega jäi väiksemaks Joosep Pokla panus. «Pokla ning Illimari (Pilk – toim) treeninguid on viimasel ajal haigused mõjutanud,» rääkis peatreener.



Teise Eesti klubina Balti liiga II divisjoni veerandfinaali pääsenud Tallinna Kalev pidi ka korduskohtumises tunnistama Rootsi võistkonna Norrköping Dolphinsi paremust.



Avamängu 90:69 võitnud rootslased olid korduskohtumises paremad 89:75. Poolfinaalis kohtub Kalevi alistanud Dolphins nüüd just TTÜga.



Eesti meistrivõistluste eilses ainsas kohtumises alistas Valga/CKE Inkasso võõral väljakul 74:63 Rakvere Tarva.



Võitjatele tõi leedulane Gediminas Navickas 17 ning Heiko Rannula 14 punkti. Kaotajate edukaim oli Rain Veideman 21 silmaga.



Ühtlasi oli tegemist Tarva keskmängija Ardo Ärmpalu lahkumismänguga. Ärmpalu arvele jäi nelja ja poole minutiga neli punkti. Ka Eesti koondisse kuulunud keskmängija siirdub USAsse, kus teda ootab elukaaslane. Korvpallurikarjäär on Ärmpalu jaoks sellega lõppenud.



KORVPALL


Balti liiga II divisjon


TTÜ – Utena Juventus 79:70


TTÜ: Tamm 18, Makke 16, Orula 15


Juventus: Elvikis 20, Urbonas 15, Morkeliunas 10



Norrköping Dolphins – Tallinna Kalev 89:75


Dolphins: Gervin 22, Saks 15, Drains 12


Kalev: Reed 27, Roos 11, Akenpärg 9



Eesti meistrivõistlused


Rakvere Tarvas – Valga/CKE Inkasso 63:74


Tarvas: Veideman 21, Hallik 12, Kriisa 8


Valga: Navickas 17, Rannula 14, Tagamets 13



Tabeliseis: 1. Tartu Rock 14 (võitu) / 4 (kaotust), 2. TTÜ 15/5, 3. Rakvere Tarvas 16/6, 4. BC Kalev/Cramo 12/5, 5. Valga/CKE Inkasso 10/9, 6. Tallinna Kalev 5/14, 7. KK Pärnu 4/14, 8. Kuremaa 1/20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles