USA telekanal ignoreerib Läti olümpialasi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti koondise lippu kandis MArtins Dukurs.
Läti koondise lippu kandis MArtins Dukurs. Foto: Reuters / Scanpix

Läti meedia nuriseb selle pärast, et üks suuremaid USA telekanaleid NBC ei näita peaaegu kunagi nende sportlasi olümpiamängude avatseremoonial - sama saatus tabas lõunanaabreid ka seekord.


NBC läks reklaamipausile just siis, kui lätlaste delegatsioon Vancouveri mängude avamisel staadionile välja marssis, teatas LETA kahetsusega.

Seejuures tõdes uudisteagentuur, et pärast riigi taasiseseisvumist ja uuesti oma lipu all olümpiamängudele väljaminemist 1992. aastal on see USA kanal regulaarselt avatseremooniate ajal näidanud Läti olümpialaste asemel reklaami.

Seni ainus kord, kui lätlased pääsesid ameeriklaste telerisse NBC vahendusel täies ulatuses, juhtus nelja aasta eest Torino talimängude avatseremoonial.

Vancouveris esindab Lätit seekord 58 sportlast, kes osalevad kiiruisutamises, laskesuusatamises, bobisõidus, jäähokis, mäesuusatamises, kelgutamises, murdmaasuusatamises ja lühiraja kiiruisutamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles