Teatenaiskond laskesuusatajatelt abi ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Ojaste(vasakul) ja Kaija Udras treeningul
Triin Ojaste(vasakul) ja Kaija Udras treeningul Foto: Raigo Pajula

Kui enne Vancouveri olümpiamänge oli väike lootus, et Eesti naiste murdmaasuusakoondis võib teatesõidus tänu laskesuusatajate abile esinduse välja panna, siis nüüdseks on see lootus purunenud.

Eesti naismurdmaasuusatajatest kuulub Vancouveri olümpiakoondisesse neli naist - Kristina Šmigun-Vähi, Triin Ojaste, Kaija Udras ja Tatjana Mannima. Šmigun-Vähi on aga varem öelnud, et ei plaani teatesõidus osaleda.

Seetõttu tekkis variant, et naiste koondise treener Kalmer Tramm palub abi laskesuusatajatelt. Eelkõige pidas ta silmas Eveli Sauet või Kadri Lehtlat. Paraku pole see nüüd enam võimalik.

Nimelt pidanuks teatesõidus startimiseks laskesuusatajate nimed olümpiamängude ajaks murdmaakoondise nimekirja kandma, kuid seda ei tehtud. Tagantjärele enam kedagi akrediteerida aga ei saa.

«Lootsime kuni viimase hetkeni, et ehk saame ühe naissuusataja koondisesse veel juurde. Kaili Sirge oli lõpuni küsimärgi all, aga kui Karel Tammjärv tegi U23 MMil korraliku sõidu, siis oli selge, et olümpiale sõidab tema,» selgitas Tramm ja lisas: «Laskesuusatajatelt abi küsimine oli ainult arutelu, väga tõsiseks ei läinud see kordagi. Võib-olla on see ka kriitika minu suunas - oleksin pidanud laskesuusatajatele konkreetsema ettepaneku tegema.»

Nüüd sõltub kõik Kristina Šmigun-Vähi otsusest. Juhul kui ta mõtleb ümber ja otsustab teatesõidus startida, siis pannakse naiskond välja.

Trammi sõnul saab Eesti naiste teatesõitu sel hooajal aga sellegipoolest kindlalt näha. Lahti MK-etapiks on Šmigun-Vähi oma nõusoleku juba andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles