Norras selgusid maailmameistrid talitriatlonis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püjajärve triatlon
Püjajärve triatlon Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Norras selgusid 2010. aasta maailmameistrid talitriatlonis. Eestlastest olid talitriatloni MMil stardis U23 vanusekategoorias õed Kairi ja Helen Schmidt ning Siim Kauge.

Võisteldi distantsil 6 km jooksu – 10 km maastikurattasõitu – 8 km vabastiilis suusatamist.

Naiste U23 asus võistlema 9 triatleeti. Võitis norralanna Tuva Toftdahl ajaga 1:21.22. Kairi Schmidt saavutas 5. koha ajaga 1:30.43 ja Helen Schmidt 8. koha ajaga 1:32.11.

Kui rattarajal suutsid eestlannad sõita võitjatega samas tempos, siis nii jooksu- kui suusarajal tuli tunnistada konkurentidele allajäämist.

Siim Kauge lõpetas oma võistluse ajaga 1:21.20 ja saavutas 8. koha. Võitis Maksim Kuzmin Venemaalt ajaga 1:11.52.

Meeste eliidis asusid favoriitidena stardijoonele valitsev maailmameister Tor Halvor Bjornstad ja varasem kahekordne maailmameister Arne Post Norrast ning valitsev Euroopa meister Andreas Svenebo Rootsist. Maailmameistriks krooniti rootslane.

Naistest olid eeldatavad favoriidid 2009. aasta MM-hõbe Hanne Tronnes ja valitsev Euroopa meister Marthe K Myhre (mõlemad Norrast). Esmakordselt talitriatloni 13-aastases ajaloos läks aga maailmameistritiitel väljapoole Euroopat. Võitis Rebecca Dussault (USA) ajaga 01:19:47.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles