Jääraja Eesti meistrivõistlused jätkusid Männikul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mootorrataste jääraja Eesti meistrivõistlused jätkusid Männiku liivakarjääris. Hea ilm ja põnev 2500 meetri pikkune rada meelitas kohale palju sõitjaid ja pealtvaatajaid. Meistrivõistluste arvestust peeti klassides MX1 jääpiik, MX2 jääpiik ja 85 cc

MX1 jääpiik klassis läks rajale 26 võistlejat, avasõidus said hea stardi Ardo Kaurit ja Rannar Uusna, kes kiirelt kohad vahetasid ja Uusna juhtimisel kihutati edasi.

Kauriti koht aga ei säilinud, Taavi Nassar lähenes ja möödus Kauritist ja haaras ise teise koha. Uusnat aga püüda ei õnnestunud ja nii sai Uusna esimese sõidu võidu Nassari ja Kauriti ees. Teise sõidu stardis tekkis avakurvi väike, neljast sõitjast koosnev külakuhi, üks sõitjatest lasi end ka meedikutel üle vaadata, ülejäänud said sõitu jätkata.

Sõitu asus stardist juhtima Ardo Kaurit, kes õige pea pidi tunnistama Uusna paremust, kes asus liidrikohale. Viimastel ringidel võitlesid teisele kolmandale kohale Toomas Triisa ja Martin Leok.

Triisa suutis oma paremuse maksma panna ja võttis teise koha Uusna järel ja Leoki ees. Kahe sõidu kokkuvõttes kindel võit Uusnale, Leoki ja Kauriti ees. Triisa neljas ja Nassar viies.

Meistrivõistluste arvestuses on liider Leok, kellest kahe punkti kaugusel on Uusna, Kaurit kaotab kolme ja Nassar nelja punktiga. Triisa jääb Leokist maha 19 punktiga.

MX2 jääpiik klassis sai avasõidus parima stardi Martin Leok, Kristjan Rätsep, Fred Anton ja Taavi Nassar tihedalt sabas. Nassar oli hädas uduseks kiskuvate prillidega ja võttis need eest.

Kuna jäärajal on kiirused suured siis on ilma prillita üsna keeruline sõita ja nii kihutaski Nassar valli ja lõpetas sõidu viimasena. Leok püsis liidrikohal kuni viimase ringini, kui temast sai mööda Anton, kes sõidu võitis. Kristjan Rätsep kolmas ja Priit Rätsep neljas.

Teises sõidus sai väga hea stardi Anton, kes sõitu ka juhtima asus. Kohti vahetati mitmel korral ja sõidu võitis Kristjan Rätsep Leoki ja taas prillideta kihutanud Nassari ees.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai ühepunktilise eduga etapivõidu Rätsep Leoki ees, kolmas oli etapil Anton. Leok on ka selles klassis meistrivõistluste liider, edestades 11 punktiga Antonit ja 14 punktiga Nassarit.

MX2 klassis oli tegu ka Honda Racing motokrossi karikasarja etapiga, kus etapivõidu sai Kristjan Rätsep, Priit Rätsepa ja Rene Jõgimaa ees. Samad mehed on samadel kohtadel ka karikasarja arvestuses peale kahte etappi.

85 cc klassis jätkasid oma selle aasta duelli Henri Roosiorg ja Rain Koch, vahet pole, kas tegu on krossi või jäärajaga, on alati just need poisid omavahel heitlemas. Pisut üle poole distantsist juhtinud Koch pidi avasõidus tunnistama Roosioru 2,1 sekundilist paremust.

Kolmas koht kuulus Hendrik Talvikule. Teises sõidus Koch enda kõigutada ei lasknud, stardist finišini liidrikohal olnud Koch sai kirja ka etapivõidu, seda teises sõidus teisena lõpetanud Roosioru ees.

Kolmas oli Kevin Radsin, kes sai ka etapi kokkuvõttes kolmanda koha. Koch on ka meistrisarja liider, edestades kuue punktiga Roosiorgu ja 23 punktiga Talvikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles