Erki Pütsep kogub vormi Mallorca päikese all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Pütsep
Erki Pütsep Foto: Kalev Chocolate Team

Detsembris 15-aastase pausi järel Eestis viibinud Eesti jalgratta profimeeskonna Kalev Chocolate Teami uustulnuk Erki Pütsep, et enam ta profisportlasena seda viga ei tee.

«Miinus 15 kraadi ilma lumeta. Midagi huvitavat peale jooksu, jõusaali ja pukisõidu välja ei mõelnud. Kolm-neli päeva jooksu ja põlved olid omadega läbi. Ratturi probleemid. Kaks viimast nädalat jäid lahjaks, olen nüüd tiba targem,» kirjutab Pütsep oma blogis.

28. detsembril siirdus Pütsep nädalaks Prantsusmaale. «Jube tuhin oli ratta selga saada, kuid ilmataat oli ka Prantsusmaal ilma miinusesse keeranud. Üle kolme tunni ei kannatanud sealgi trenni teha. 4. jaanuaril kimasin edasi Itaaliaase meie klubi pessa. Lõpuks ometi sai inimese moodi trenni teha,» räägib Pütsep.

Ratturina 25. hooaega alustav Pütsep pidi saapamaa oludega kohanema. «Kui Prantsusmaal olles oli suht rahulik, siis Itaalia vajab harjumist. Liiklus on tihe ja inimesed kuidagi eriti kuumaverelised. Lemmiktegevus on signaali lasta, keskmist näppu näidata ja millimeetriga mööda sõita,» kirjeldab Pütsep.

Kõik kavandatud treeningud sai Pütsep Itaalias tehtud. «Kuna elame järve ääres, siis ilm, mis on meie jaoks ülioluline, oli talutav. Temperatuur püsis plussis ja saime kõik plaanitu tehtud,» lisab ta.

Lisaks Pütsepale kuuluvad Kalev Chocolate Teami rivistusse neli eestlast, kolm itaallast ja üks lätlane.

«Kui mind välja arvata, on kõik poisid 20-aastased või natuke peale. Martin Puuseppa tunnen juba mõned aastad, teisi Eesti rattureid olen ka näinud, aga lätlast ja kolme itaallast kohtasin esimest korda. Arvan, et sisu on kõigil. Tuleb ainult õige koht leida, kus ennast välja elada. Kes hakkab mäkke ronima, kes sprintima, seda näitavad juba võidusõidud. Omalt poolt annan maksimumi, et asi toimiks,» kinnitab Pütsep.

Kalev Chocolate Teami vägesid juhib lätlane Andris Reiss. «Kõik poisid tantsivad tema pilli järgi. Ise teeksin küll mõningaid asju teisiti, kuid olen rattur, mitte treener. Küll saan võistlustel poistele kasulik olla. Kõik annavad endast maksimumi ja see on mulle kõige tähtsam,» ütleb Pütsep.

Kahe nädala vältel harjutati Pütsepa hinnangul isegi natukene rohkem kui vaja. Kolm nädalat tagasi siirdus ta aga kilomeetreid koguma Hispaaniasse Mallorcale.

«Mul on vedanud,et sellisel ilusal saarel elab mu hea sõber Andrus Jallai. Ratas ja seljakott selga ning külla. Super! Jalgratturi jaoks on siin tingimused ideaalsed.Väljas 13-18 kraadi, üks saarepool sile, teine mägine. Ja mis põhiline – tundub isegi uskumatuna, et ükski autojuht pole veel signaali lasknud! Siiamaani olles pole tekkinud väiksematki probleemi. Nii turvaliselt pole end ratta seljas tükk aega tundnud,» rõõmustab Pütsep.

Pütsep jätkab: «Saar on ratturitest punnis. Kui alguses kihutasin üksinda, siis nüüd olen leidnud ka mõned vanad sõbrad Skil Shimanost. Seltsis on segasem. Korra sai naabriga soomest, Kjell Karlströmiga vuhatud. Kõvad poisid ei sobi aga koos treenima. Kui minul on kerge päev, siis temal raske jne...»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles