Novosjolov sai Tallinna Mõõgal esikoha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov
Nikolai Novosjolov Foto: Peeter Langovits

Nikolai Novosjolov võitis epeevehklemise MK-etapi Tallinna Mõõk, teenides seega karjääri teise MK-etapivõidu.

Finaalis alistas Novosjolov 15:14 itaallase Diego Confalonieri, vahendab Eesti Vehklemisliidu kodulehekülg.

Teel finaalis alistas Novosjolov itaallase Lorenz Mancini 15:10 ning sai seejärel jagu kahest prantslasest, võites Adri Penso-Tsaid 15:14 ja seejärel veerandfinaalis Alexandre Blaszycki 15:6. Poolfinaalis sai Eesti vehkleja jagu venelasest Igor Turtšinist 15:9.

Viimati jõudis Eesti vehkleja Tallinna suurturniiril nelja parema hulka 2002. aastal. Maailma edetabelis üheksandal kohal paiknev Novosjolov võitis karjääri esimese MK-etapi mullu Bogotas.

Ülejäänud kuus Eesti vehklejat, kes pääsesid alagrupiturniirilt 64 parema hulka, end kaheksandikfinaali vehelda ei suutnud. Pärast avakohtumist pidid relvad kokku pakkima Juhan Salm, Jüri Salm, Sergei Vaht ja üllatuslikult ka Sten Priinits.

Hiljuti MK-etapil kolmanda koha teeninud Haapsalu noormees jäi alla Andreas Koroknay-Pal’ile Soomest. Kohtumine oli tasavägine ja võitja selgitati viimasel torkel, seekord soosis fortuuna soomlast.

Avaringis võidukad olnud Tõnis Rennu ja Marno Allika jäid pealtvaatajateks juba pärast järgmist mõõduvõttu. Rennu jäi alla Aleksander Velikanovile Venemaalt 10:15 ja Allika pidi tunnistama Blaszycki 15:6 paremust.

Maailmameister Anton Avdejev kaotas üllatuslikult juba esimeses ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles