Kokk: ma poleks osanud seda oodata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Kokk
Kaspar Kokk Foto: Margus Ansu

Lubatust kõrgema hemoglobiininäidu tõttu olümpia avastardist, 15 km vabatehnikasõidust loobuma pidanud Kaspar Kokk tunnistas, et juhtunu on tema jaoks ülimalt šokeeriv.


«Kuna inimene, kes mulle selle teate tõi, oli Rahvusvahelise Suusaliidu ametnik, siis sain kohe aru, et naljaga tegemist pole. Muidu oleksin arvanud, et see on nali,» sõnas Kokk ja lisas: «Uudis oli äärmiselt šokeeriv. Ma poleks osanud seda oodata.»

Koka sõnul võis tavapärasest kõrgema hemoglobiininäidu peamiseks põhjuseks olla alpimaja kasutamine. «Ma ei saa sajaprotsendilise kindlusega öelda, milles asi oli. Põhiline faktor oli arvatavasti siiski alpimaja. Võimalik, et see oli seotud ka pika reisiga,» sõnas Kokk, kes enne ärasõitu pidevalt oma näite kontrollis.

Eestist lahkudes, oli mehe hemoglobiininäit lubatust viie ühiku võrra madalam. «Piiri peal on see näit mul küll olnud, kuid suuri probleeme pole olnud. Ei oska öelda, miks seekord nii läks,» tõdes Kokk mornilt.

Ülehomme kell 14 peab Kokk uue vereproovi andma ja siis selgub, kas ta suusavahetusega sõidus pääseb starti või mitte. «FISi ametnik põhjendas võistluskeeldu sellega, et lubatust kõrgema hemoglobiininäiduga on sportlasel ohtlik startida,» sõnas Kokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles