Svendsen: jälitussõidu kuld on minu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Hegle Svendsen medalitseremoonial.
Emil Hegle Svendsen medalitseremoonial. Foto: Reuters / Scanpix

Vancouveri olümpial meeste laskesuusatamise 10 km sprindis hõbemedali võitnud norralane Emil Hegle Svendsen oli teise koha üle üliõnnelik ning kuulutas, et kavatseb jälitussõidus kuldmedali võita.

Eilne võistlus kujunes ilma tõttu tõeliseks loteriiks, kust väljus võitjana eksimusteta lasknud prantslane Vincent Jay, edestades ühe trahviringi teinud Svendsenit 12,2 sekundiga.

«Eelkõige tunnen, et mul vedas,» sõnas Svendsen Norra meediale. «Selleks, et edukas olla, peab ka õnne olema, minul õnneks seekord oli. Mul vedas, et nii ees startisin.»

Nimelt pääses Svendsen rajale kümnenda stardinumbri alt, tihe lumesadu algas just sii, kui ta viimasele ringile siirdus. «Selle lume tõttu oli mu ainus mõte, et tahan kiiresti finišisse jõuda,» tunnistas Svendsen. «Ja kui lõpuks sõidu lõpetasin, mõistsin, et ilma muutumise tõttu võingi medalile jääda. Teadsin, et hiljem startinutel pole mingit lootust.»

Teatavasti pääsevad sprindi 60 paremat jälitussõitu, kolmekordne maailmameister Svendsen kavatseb seal oma paremuse maksma panna. «Hõbemedal on väga suur saavutus, tunnen ennast nüüd palju vabamana ja saan ülejäänud olümpiat nautida,» arutles ta. «Jälitussõidu kuld on minu!»

Samas tõdes 24-aastane norralane, et pole oma tippvormi veel saavutanud. «Vorm pole nii hea kui võiks, kuna olin jaanuari lõpus nädal aega haige ja see mõjutas mu treeninguid,» selgitas Svendsen. «Sprindis ei andnud ma endast veel kõike.»

Pärast autasustamistseremooniat oli noormees oma väljaütlemistes ka pisut tagasihoidlikum.

«Muidugi olen selle peale juba mõelnud, aga ma ei võta midagi kergekäeliselt,» lubas ta. «Palju on neid, kes sprindis eksisid, aga võivad homme ettepoole tõusta. Pean ennast kõigest välja lülitama ja otsast alustama.»

Meeste jälitussõit on Whistleris kavas homme.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles