Südamega suusad ja rajameistrite kingitus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi
Kristina Šmigun-Vähi Foto: Raigo Pajula

Hooldemees Assar Jõepera jooksis paar minutit pärast Kristina Šmigun-Vähi finišit suusaboksi juurde ja sõnas: «Praegu pole kahjuks aega rääkida – pean Kiksile termose viima!»



Pool tundi hiljem seisis Jõepera Whistleri suusaraja ääres, näol rahulolev naeratus ja käes Šmigun-Vähile hõbeda toonud suusad. Kollase-mustakirjud Fischerid – nii nagu ikka. Ometi ühe väikse detaili poolest sootuks erinevad kui kõik teised tema paarid. Suusapaari kaunistas noolega läbilõigatud süda.



«Mul pole õrna aimugi, kes selle südame siia joonistas,» sõnas Jõepera ja lisas: «Nende suuskadega Kristinal suuri võite olnud veel pole.  Kuigi need on 2007. aastast kasutusel. »



Suusapealik Raul Seema sõnul ei olnud just selle paari valimine kuigi keeruline. Kuigi eile hommikul näitas lumme pandud termomeeter seitset külmakraadi. Ja see oleks tähendanud jäist rada, mis olnuks kõigile ohtlik. Seda enam, et rada oleks muutunud ebasobivalt kiireks. Maksvusele pääsenuks sprinterlike omadustega sportlased.



«Rajameistrid tegid meile kingituse! Nad tegid hommikul raja valmis ja see oli tänu sellele pehme, valmis supp. Täisjää peal olnuks kõikidel ohtlik sõita. Pehme rada sobis meile hästi,» tõdes Seema, kes jäi meeskonna tööga ülimalt rahule. «Kõik õnnestus superhästi! Väiksele Victoriale ja Kristinale endale on see medal järgmisteks distantsideks heaks innustuseks.»



Jõepera sõnul valmistati ette kaks paari suuski, millest hiljem sobivam välja valiti. «Kiks sai paari kätte ja läks starti. Nii lihtne see oligi,» tõdes Jõepera, kelle sõnul valitsesid eile võistluspaigas täpselt samasugused olud nagu kuus päeva tagasi.



Seetõttu oli valikut üsna kerge teha. «Mõned mõtlevad küll, et miks hooldemeeskonda nii varakult kohapeale tuua, aga tegelikult on see väga oluline. Saime siin testida ja korralikult sõiduks ette valmistuda,» sõnas Jõepera. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles