Kokk pääseb suusavahetusega sõidu starti

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Kokk (paremal) ja suusakoondise peatreener Mati Alaver Vancouveri OMi treeningul
Kaspar Kokk (paremal) ja suusakoondise peatreener Mati Alaver Vancouveri OMi treeningul Foto: Raigo Pajula

Lubatust kõrgema hemoglobiininäidu tõttu meeste 15 km vabatehnikasõidust kõrvale jääma pidanud Kaspar Kokk sai loa startida laupäevasel meeste 30 km suusavahetusega sõidus.

«Kaspar läbis kontrolli ja pääseb starti. Sellist uudist me ootasimegi,» sõnas Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver. «Järelikult jäi tema hemoglobiininäit seekord lubatud normi piiridesse. Vaevalt, et kõrgema näiduga startida oleks lubatud.»

Kokk ei tohtinud meeste 15 km vabatehnikasõidus startida, sest tema eelmisel päeval antud hemoglobiininäit oli 17,0 g/dl kohta, mis ületas Rahvusvahelise Suusaliidu lubatud taseme 16,9 g/dl.

Koka sõnul võis tavapärasest kõrgema hemoglobiininäidu peamiseks põhjuseks olla alpimaja kasutamine. «Ma ei saa sajaprotsendilise kindlusega öelda, milles asi oli. Põhiline faktor oli arvatavasti siiski alpimaja. Võimalik, et see oli seotud ka pika reisiga,» sõnas Kokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles