Ema Rutt ja tütar Victoria Kris jälgisid sõitu jõhvikaid süües

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema Rutt Šmigun(vasakul). Taamal räägivad isa Anatoli Šmigun (paremal) ja EOK president Mart Siimann.
Ema Rutt Šmigun(vasakul). Taamal räägivad isa Anatoli Šmigun (paremal) ja EOK president Mart Siimann. Foto: Raigo Pajula

Enne Whistleri suusastaadionile sõitmist sättis Aivar Rehemaa oma tädi Rutt Šmiguni arvutisse ühe Kanada telekanali pildi ning otsis välja koha, kust näha sõidu vahe­aegu.


Pärast seda, kui Rehemaa oli 15 km vabatehnika sõidu lõpetanud 51. kohaga, tundis Rutt Šmigun korraks isegi muret – ega õepoeg end tema pärast liialt kulutanud.



Kuid pikaks põdemiseks polnud põhjust, tütar Kristina Šmigun-Vähi võidetud 10 km vabatehnikasõidu hõbemedal pühkis kõik vähegi murettekitavad mõtted peast.



«Jälgisin võistlust ja tegelesin samal ajal Victoria Krisiga. Tal oli ju vaja pidevalt juua ja midagi süüa, kuivatatud jõhvikad saidki enne ülekande lõppu otsa,» kirjeldas ta. «Kui Victoria Kris Kristinat ekraanil nägi, hüüdis ikka «emme-emme!».»



Lapselapse kantseldamine ongi olümpial Rutt Šmiguni peamine ülesanne. Samal ajal kui Kristina harjutab või valmistub võistluseks, tuleb just temal lapselapsele tegevust leida. Samas pole Šmigunide elupaigas suurt midagi peale hakata.



«Õues saab küll käia, ent vihmadega on lumi sulanud ning maapind väga porine,» rääkis Rutt Šmigun. «Eile toodi lapsele väiksed suusad, nendega sai ta toas vaiba peal veidike nühkida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles