Norralaste ahastus: viimati oli sama kehv olümpia algus 1984. aastal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud Ole Einar Bjørndalen. Laskesuusatamise kuningas pole veel suutnud Vancouveris medalit võita.
Pettunud Ole Einar Bjørndalen. Laskesuusatamise kuningas pole veel suutnud Vancouveris medalit võita. Foto: AFP / Scanpix

Norra meedia on oma sportlaste suhtes halastamatu – suurte lootustega Vancouveri olümpiamängudele sõitnud norralased on siiani suutnud võita kaks hõbe- ning ühe pronksmedali, meedia hinnangul pidanuks praeguseks saldos olema juba seitse kuldmedalit, aga selle asemel on ainult vabandused, vabandused, vabandused…

Norra uudisteagentuuri NTB hinnangul pole esimese viie võistluspäevaga suutnud ükski Norra sportlane kirja saada võimetekohast tulemust, vaid on hoopis ükshaaval läbipõlenud.

Enne olümpiat arvutasid suurimad optimistid, et Norra võidab 20 kuldmedalit, läbi ja lõhki pessimistid aga pakkusid, et neli-viis kirkaimat autasu. NTB arvates on praeguseks selge tõsiasi, et mängude lõpuks on kuldmedalite arv kahtlemata lähemal neljale, mitte 20-le.

Siiski on artiklis tehtud ka kiired arvutused, et ideaalis oleks Norral võimalus veel vähemalt 14 kuldmedalit võita, kuna olümpia lõpeb alles 28. veebruaril.

Viimati oli Norra koondisel nii kehv algus taliolümpiamängudel 1984. aasta Sarajevo olümpial, kust lõpuks võideti kolm kulda, kaks hõbedat ning neli pronksi.

Mida aga päev edasi ilma kuldmedalita, seda enam kardavad norralased, et nad on n-ö Kanada vastu allergilised. Nimelt oli 1988. aastal Calgarys peetud taliolümpia Norrale kui suurele talispordiriigile totaalne katastroof, kuna seal ei võidetud ühtegi kuldmedalit. Kolm hõbedat ja kaks pronksi polnud mingi lohutus.

NTB reastas ka esimeste võistluspäevadega luhtalastud kullavõimalused:

Laskesuusatamine (Meeste sprint): Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen

Kahevõistlus (Sprint): Magnus Moan

Murdmaasuusatamine (Naiste 10 km vabatehnikasõit): Marit Bjørgen

Murdmaasuusatamine (Meeste 15 km vabatehnikasõit): Petter Northug, Ronny Hafsås

Mäesuusatamine (Kiirlaskumine): Aksel Lund Svindal.

Lumelauasõit (Naiste kross): Helene Olafsen

Laskesuusatamine (Meeste jälitussõit): Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles