Skandaal: dopingukütid ahistasid Venemaa naissuusatajat

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Korosteljova
Natalja Korosteljova Foto: ITAR TASS/ Scanpix

Venemaa naissuusataja Natalja Korosteljova sattus dopinguküttide erakordse rünnaku ohvriks.

Venemaa suusataja pääses kolmapäeval sõidetud sprindivõistluses poolfinaali, ent dopinguagentuuri WADA esindajad soovisid talt pärast veerandfinaali võtta dopinguproovi.

«Ütlesin neile alguses, et ma ju võistlen edasi ja ei saa neist aru ning jätkasin poolfinaaliks valmistumist,» rääkis Korosteljova ajalehe Sovetski Sport. «Siis kutsuti kohale meie koondise esindaja ning suusaliidu murdmaajuht Jörg Capol, kes kinnitasid minu sõnu. Dopingukütid aga ei uskunud isegi neid ning jätkasid minu kannul käimist. Olin šokis ning ütlesin neile, et nad mind rahule jätaksid.»

Kui Korosteljova mõistis, et tal pole lootustki tüütutest ahistajatest vabaneda, hakkas ta enda sõnul nende üle irvitama. «Küsisin, kas te sõidate minuga võistluse ka kaasa,» sõnas ta. «Ma saan aru, kui meid kontrollitakse enne ja pärast võistlust, kuid kahe sõidu vahepeal… See on juba liig.»

Juhtunust häiritud Korosteljova jäi oma poolfinaalis viimaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles