Postimehe maratonisuusatajat nõustab Vasaloppeti võitja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvikas ajakirjanik, Priit Pullerits läbi aegade
Värvikas ajakirjanik, Priit Pullerits läbi aegade Foto: Margus Ansu

Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits, kes lõpetas mulluse Tartu maratoni 155. kohaga, on tänavuseks suusaspordi suurürituseks  valmistudes hankinud nõu ja juhiseid endiselt tippsuusatajalt Raul Ollelt, maailma kuulsaima Vasaloppeti maratoni võitjalt.

Pullerits kiitis, et Olle nõuanded on seni edu toonud, sest Tamsalu-Neeruti maratonil õnnestus tal tänu neile saada 78. ning eelmisel nädalavahetusel peetud Alutaguse maratonil 88. koht.

Pullerits tegi eile Olle soovitustest lähtudes viimase kontrolltreeningu, kui sõitis kolm korda kolmeminutilisi lõike üle viieminutilise pausi. Tänaseks, neljapäevaks, soovitas Olle teha Pulleritsul kuni kahetunnise äärmiselt rahulikus tempos treeningu, reedel puhata ning laupäeval teha võistluseelse tunni-pooleteise pikkuse soojenduse.

Mullu Estoloppeti üldpingereas viienda kümne algusse küündinud Pullerits tunnistas, et Olle-suguse autoriteetse ja kogenud nõuandja olemasolu on lisanud talle tublisti eneseusku, mida pühapäevastes rasketes ilmastikuoludes läheb tingimata kuhjaga vaja.

159. numbri alt startiv Pullerits ei hakanud avaldama, mis on tänavusel Tartu maratonil tema eesmärk, sest protokollist vaatab vastu pikk FISi litsentsiga suusatajate nimekiri, lisaks leidub oletatavalt tugevaid välismaalasi ka kolmandas stardigrupis.

Eelmisel aastal koostas Pulleritsule treeningplaane endine laskesuusataja, nüüd telekommentaatorina üldsusele tuttavaks saanud Margus Ader. Enne teda oli kahel talvel tema treeneriks Kalmer Tramm, Eesti naiste suusakoondise treener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles