Landis eitas seotust arvutisse sissemuukimises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floyd Landis
Floyd Landis Foto: Reuters / Scanpix

Neli aastat tagasi Tour de France’i võitnud, kuid keelatud aine testosterooni pruukimise tõttu esikohast ilma jäänud USA jalgrattur Floyd Landis eitas oma seotust Prantsusmaa antidopingu labori Chatenay-Malabry arvutisse sissemuukimises.

2006. aasta novembris teatas Chatenay-Malabry labor, et nende kompuuter on langenud häkkerite ohvriks ning Landisega seotud andmeid on kustutatud või muudetud. Faile kasutati kaitseks USA Antidopinguagentuuri ülekuulamisel.

Uurimine tuvastas, et rünnak sooritati arvutist, mille IP-aadress klapib Landise treeneri Arnie Bakeri omaga. Esmaspäeval väljastas Prantsuse kohus rahvusvahelise vahistamismääruse nii Landisele kui ka Bakerile.

«Ma ei saa Arnie eest rääkida, kuid minuga pole püütud ametlikult ühendust võtta,» kirjutas Landis Los Angeles Timesile saadetud elektronkirjas. «Tundub, et tegemist on väljamõeldud tõenditega, sest labor on siiani pahane, et USA kodanikul on õigus kohtuda süüdistajatega ja kaitsta ennast.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles