Suusaliidu president Savi: eitav otsus kaitseb Nurmsalut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Savi
Toomas Savi Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuna Eesti suusaliidu kahevõistluse ja suusahüpete alakomitee juhataja Roomet Pikkor ei teadnud, miks otsustas alaliidu juhatus kahevõistleja Kaarel Nurmsalut Vancouveri olümpiale mitte lubada, võttis Postimees kõne katusorganisatsiooni presidendile Toomas Savile.

«Meie otsus pigem kaitseb noort inimest,» lausus Savi. «Kaugemale vaadates tuleb lõug kõrgemale tõsta. Nurmsalu sai tänavu juunioride MMi tavadistantsil 18. koha, järgmisel aastal Otepääl peetaval samal võistlusel on tema valmidus väärt tulemus teha kindlasti suurem.»

Savi möönis, et kui Nurmsalu kuuluks omavanuste seas tippu, võinuks otsus olla teistsugune.

«Praegu pannuksime noore inimese väga raskesse olukorda. Sportlased on olümpiaks valmistunud ja esimene kahevõistluse ala juba toimunud ning nüüd avatakse ootamatult laegas. Ausalt öeldes jääb mulle rahvusvahelise alaliidu käitumine arusaamatuks,» rääkis Savi.

Laupäeval küsis Pikkor Nurmsalult, kas too tahab Sloveeniast vabaks jäänud kohal olümpial võistelda. Pärast arupidamist treeneri ja mänedžeriga andis Nurmsalu jaatava vastuse.

Ettepaneku 17-aastane noormees Vancouverisse lennutada tegi alakomitee ka alaliidu juhatusele. Virtuaalsel koosolekul toetasid Nurmsalu saatmist olümpiale kolm ja vastu oli seitse juhatuse liiget.

«Viimasel hetkel vaguni külge pookimine tekitab palju segadust,» märkis Savi. «Lisaks on pelgalt kvootide alusel tiitlivõistlustele sõitvad sportlased saanud palju kriitikat. Pealegi ei toimu olümpia Euroopas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles