Venemaa spordiametnikele võib kehv olümpia algus saatuslikuks saada

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelane Aleksandr Smirnov on pettunud - ta jäi koos paarilise Yuko Kavagutiga iluuisutamise paarissõidus esimesena medalita.
Venelane Aleksandr Smirnov on pettunud - ta jäi koos paarilise Yuko Kavagutiga iluuisutamise paarissõidus esimesena medalita. Foto: ITAR-TASS / Scanpix
Venemaal on tekitanud suurt pahameelt riigi koondise senine kehv esinemine Vancouveri olümpiamängudel. Teema tõstatati isegi Riigiduumas.

Eriti valmistab venelastele tuska, et kuldmedalite ning veel lisaks üldse medalita jäädi iluuisutamise paarissõidus. Enne Vancouveri olümpiat võitsid Venemaa või Nõukogude Liidu esindajad paarissõidus kuldmedali kaheteistkümnel olümpial järjest, kirjutab Reuters.

Seni on Venemaa teeninud Vancouveri olümpialt ühe kuld-, ühe hõbe- ning ühe pronksmedali. Kehvade esituste tõttu nõutakse isegi kohaliku Olümpiakomitee presidendi Leonid Tjagatševi ning spordiministri Vitali Mutko tagasiastumist.

«Venemaa sporti mõrandavad korruptsioon ning kahtlased tehingud,» seisis liberaaldemokraatide avalduses. «Meie parimad treenerid lähevad välismaale ning paljud venelased esindavad teisi riike.»

Eelkõige kardetakse, et Venemaa koondis võib nelja aasta pärast toimuval Šotsi olümpiamängudel jääda häbisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles