Venelaste sõit äratas kahtlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikita Krjukov
Nikita Krjukov Foto: AP/Scanpix

Ilmselt on vähesed näinud nii morni olekuga värsket olümpiavõitjat, kui seda oli venelane Nikita Krjukov. Võistlusjärgsel pressikonverentsil rääkis ta aeglaselt, mornilt ja mitte hetkekski ei katnud tema nägu naeratus.


Hoolimata sellest, et alles äsja oli ta saanud meeste sprindivõistlusel üllatusvõidu. Koos hea sõbra ja treeningukaaslase Aleksandr Panžinskiga jätsid nad kõik konkurendid kaugele selja taha.



Meeste edu oli lausa nii veenev, et tekitas nii mõnelegi küsimuse – oli see ikka puhas sõit? Seda enam, et eelmise ja selle hooaja jooksul on dopingutarvitamisega vahele jäänud viis Venemaa murdmaa- ja laskesuusatajat.



«Paraku lihtsalt tekib halb tunne,» tunnistas olümpial Rootsi telekanali SVT kommentaatorina töötav Elofsson eilse ülekande ajal. «Nad said nii kergelt jagu Petter Northugist, kes on üks maailma parimaid klassikasõitjaid. Aga ma ei taha öelda, et midagi on valesti.»



Kui Rootsi ajaleht Expressen hiljem Elofssonilt öeldu kohta selgitust küsis, vastas ta, et ei tahtnud kedagi süüdistada, vaid nentis lihtsalt fakti.



«Niikaua kui pole teisiti tõestatud, on nad kaks kõige tugevamat. Nad olid sõidu parimad,» sõnas Elofsson ja lisas: «Kahju ainult, et paljude silmis on nende kaksikvõidul halb maik juures.»



Kui 20-aastaselt Panžinskilt küsiti niivõrd suure edu kohta, vastas ta, et ei saa isegi aru, kuidas võit nii veenva eduga tuli. See oli isegi tema enda jaoks üllatav.


«Kuidagi suutsime kõik konkurendid selja taha jätta. Treener ütles, et meil saab olema raske sõit, sest norralased on väga tugevad. Hiljem olime aga hoopis teineteisele põhikonkurendid. See tundub nii uskumatu!» õhkas Panžinski.



Venemaa peatreeneri Juri Tšarkovski sõnul polnud venelaste võit juhuslik. Üllatusena see neile igatahes ei tulnud. «Nikita on väga tugev finišeerija, kes on seda varemgi tõestanud,» sõnas Tšarkovski. «Kui mõlemad venelased finaali jõudsid, siis uskusin, et Panžinski võidab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles