Midagi uut – Eestis käivitub vigursõidusari

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autode vigursõit Tallinnas
Autode vigursõit Tallinnas Foto: Postimees.ee

Eesti Autospordi Liit asub koostöös Eesti Autokoolide Liiduga korraldama vigursõidusarja.

Osalejatena nähakse kõiki autojuhte, kellel on soov panna proovile juhtimisoskused, tegemata selleks erilisi väljaminekuid või ümberehitusi auto juures. Plaanitav vigursõidusari ei hakka asendama ühtegi olemasolevat rahvaspordiala. Vigursõidusarja loomisega astub Autospordi Liit sammu lähemale rahvaspordile tema tegelikus sisus.

Hetkel on rahvasport muutunud tavalise liikleja jaoks kaugeks ja liiga sportlikuks. Vigursõidusarja loomise üheks tõukeks oli Eesti Autospordi Liidu liitumine Euroopa Liiklusohutuse Hartaga. Harta eesmärk on parandada liiklusohutust ning kõik liitunud liikmed viivad ellu projekte, mis seda sihti täita aitavad.

Vigursõidusarja ettevalmistuseks on Autospordi Liit sõlminud koostööleppe Eesti Autokoolide Liiduga, kes on abiks võistlusformaadi väljatöötamisel.

13. veebruaril toimunud autokoolide liidu talveseminaril tutvustas EAL spordikoordinaator Karmen Vesselov autospordi liidu ja autokoolide liidu koostöövõimalusi ning selgitas projekti eesmärke. Seminari raames korraldati ka proovivõistlus, kus osalesid Eesti autokoolide sõiduõpetajad.

Autokoolide liidu presidendi Enn Saardi sõnul oli nende liidu otsus koostööpakkumise vastuvõtmiseks üksmeelne. Saard loodab, et ühiselt suudetakse pakkuda paremat tulemust. Projekti plaanitakse kaasata ka teisi osalisi. Läbirääkimised on käimas maanteeameti ja politseiametiga.

Vigursõidusarjas võiks esmase nägemuse kohaselt olla 2-3 etappi, mis oleks erineva suunitlusega. Tulemuse saavutamisel ei sõltu võiduvõimalused auto võimsusest, vaid sõiduosavusest ja -täpsusest.

Kavas on ka tegelda Põhjamaades populaarse säästva sõiduviisi võistlussarja väljatöötamisega. Sõitudest peaks kujunema mõnus vaba aja veetmise viis, kuhu saab tulla terve perega ja pereautoga, kartmata selle lõhkumist. Lisaks on see võimalus panna proovile oma oskused ja hiljem saab kogemusi kasutada igapäevaliikluses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles