Kommentaatorid: «Brokeback Mountain» Vancouveri jääl!?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daisuke Takahashi
Daisuke Takahashi Foto: AFP / Scanpix

Vancouveri olümpiamänge kajastavate Austraalia teleajakirjanike arvates on meeste iluuisutamine nagu homoteemaline film «Brokeback Mountain».

Austraalia telekanali Channel Nine spordikommentaatorid Eddie McGuire ja Mick Molloy tembeldasid kõik meessoost iluuisutajad homodeks, kirjutab Daily Mail.

«Võistluse korraldajad olid šokeeritud, kui kuulsid, et üks meesiluuisutaja ei ole homo,» ironiseerisid austraallased.

Eriti ärritas Austraalia spordikommentaatoreid USA iluuisutaja Johnny Weir, kes nende sõnul nägi lillebuketi ja roosipärjaga välja nagu naine.

Paljud spordisõbrad saatsid Austraalia telekanalile Channel Nine kaebuse, et kommentaatorite jutt oli homofoobiline ning solvav.

Austraalia kommentaatorid irvitasid enamiku kostüümide üle.

«Jaapanlase Daisuke Takahashi kostüüm meenutab Oscari võitnud homoteemalise filmi «Brokeback Mountain» tegelasel seljas olnud riideid,» laususid ajakirjanikud.

Austraallaste solvavate kommentaaride peale võtsid sõna ka erinevate riikide homode esindajad.

«Need kommentaarid on solvavad ja geinoori kahjustavad. Need kommentaarid näitavad kommentaatorite madalat enesehinnangut ja lapsikust,» arvasid homosid ühendavate organisatsioonide esindajad.

Austraalia telekanal kaalub McGuire ja Molly vallandamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles