Presidendipaar lohutas Kristina Šmigun-Vähit

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves hõbemedali võitjat Kristina Šmigun-Vähit õnnitlemas. Hõbedanaise süles on tütar Victoria Kris.
President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves hõbemedali võitjat Kristina Šmigun-Vähit õnnitlemas. Hõbedanaise süles on tütar Victoria Kris. Foto: Raigo Pajula

Napilt paarkümmend minutit pärast seda, kui Kristina Šmigun-Vähi oli katkestanud suusavahetusega sõidu, helises tema abikaasa Kristjan-Thori telefon. Aparaat rändas kiiresti suusataja kätte, kes pidas paar minutit kestnud kõne.

«See oli presidendipaar – Toomas Hendrik ja Evelin Ilves,» selgitas Šmigun-Vähi hiljem. «See oli neist väga armas. Nad ütlesid, et ma ei pea enam midagi tõestama, olen juba kõik ära tõestanud. See on tõeline president, kes on oma inimestega nii heas kui ka halvas.»

Presidendipaar jälgis kohapeal Šmigun-Vähi esimest starti, kui ta võitis 10 km distantsil hõbeda. Pärast seda suursündmust laulis president suusatajale medalilaulu. Hiljem ajasid sportlane ja riigipea ning tema naine pikalt juttu.

Tänase võistluse eel oli aga presidendipaar olümpialinnast lahkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles