Olümpiavõitja Lysacek: olen Pljuštšenkos pettunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Pljuštšenko sõitis Vancouverisse kuldmedali järele, kuid pidi leppima hõbedaga.
Jevgeni Pljuštšenko sõitis Vancouverisse kuldmedali järele, kuid pidi leppima hõbedaga. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Mõned päevad tagasi meesiluuisutajate leeris alanud terav sõnasõda jätkub. Värkselt olümpiavõitjaks kroonitud ameeriklane Evan Lysacek vastas hõbemedali teeninud Jevgeni Pljuštšenko teravale kriitikale rahulikult, kuid salvavalt, väites, et venelane ei oska kaotada.

Pärast võistlus pahandas Pljuštšenko: «Kui olümpiavõitja ei oska hüpata neljakordset, siis ma ei tea... See pole enam meeste uisutamine. See on nüüd tantsimine.» Ning sellest puhkes laiem arutelu, kas, kes ja kuidas peaks hindama meeste iluuisutamist.

Pärast võitu Lysacek sel teemal veel sõna ei võtnud, kuid järgmisel päeval oli temalgi nii mõnigi teravus varrukast võtta, vahendab USA Today.

«Pljuštšenko on suurepärane inimene ja uisutaja. Olen teda aastaid imetlenud,» selgitas Lysacek. «Kuid tema poolt on vale spordiala maha teha. Olen veendunud, et ta ei näinud, mida teised jääl tegid, kuna ta sõitis viimasena.»

«Tean vaid, et ta on mulle positiivseks eeskujuks olnud... Olen ehk veidi pettunud, et keegi, kes on mulle pikalt eeskujuks olnud, ründab mind minu elu ühel tähtsaimal hetkel,» kurjustas 24-aastane Lysacek. «Kuid loomulikult on raske kaotada. Olen kindel, et ta ütles neid asju emotsioonide ajel, mida ta ehk tõsiselt ei mõtle. Aga palju õnne talle kolmanda olümpiamängude medali puhul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles