Vihane Bauer: tahtsin Hellneri suusakepi katki teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukas Bauer
Lukas Bauer Foto: SCANPIX

Eile Vancouveri olümpial meeste 30 km suusavahetusega sõidus seitsmenda kohaga leppima pidanud suurfavoriit tšehh Lukas Bauer oli pärast finišit maruvihane.

Nimelt ajas Bauerit marru rootslaste taktika – pärast 15 km klassika osa läks suusastaadionilt esimesena ära Johan Olsson, kes alustas vabatehnika poolt väga võimsalt ja sõitis peagrupil eest ära. Grupis proovisid aga Marcus Hellner ja Anders Södergren tempot üsna aeglasena hoida, et Olssoni edumaad kasvatada, kirjutab Dagbladet.

Lõpuks sai venelasel Aleksandr Legkovil aeglasest sõidust kõrini, ta kiirendas ning aitas peagrupil Olssoni kinni püüda, ent tänu vahepealsele suhteliselt aeglasele sõidutempole suutis Hellner teha võimsa lõpu ja kuldmedali võita, Olsson teenis pronksi ning Södergren lõpetas kümnenda kohaga.

«Nad proovisid rada blokeerida,» vahendab Aftonbladet Bauer sõnu. «Kohati polnud see enam aus mäng. Olin väga vihane ja mõtlesin mitu korda, et tahaksin Hellneri suusakepi katki teha.»

Olümpiavõitja Hellner ei lasknud end kriitikast kõigutada. «Oleme varemgi sellist taktikat proovinud, aga siiani polnud see õnnestunud,» selgitas ta. «Loomulikult polnud see kõigile meeltmööda, aga sellisel juhul tulnuks proovida grupist lahti rebida ja ise kiiremini sõita.»

Hõbemedali võitnud Tobias Angerer oli samuti seda meelt, et rootslased käitusid õigesti. «See oli tõeliselt hea taktika,» kiitis ta. «Nad võitsid kaks medalit, seega ei teinud nad ju midagi valesti. Mingis mõttes oli nende taktika sarnane nagu jalgrattasõidus kasutatakse.»

«Rootslased õpetasid meile taktikamängu,» kiitis ka prantslane Vincent Vittoz. «See oli nende ainus võimalus Petter Northugist jagu saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles