Ootamatu löök: medalisoosiku ema suri kaks päeva enne tütre võistlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joannie Rochette
Joannie Rochette Foto: AP / Scanpix

Kanada iluuisutaja Joannie Rochette’i tabas tema karjääri ühel tähtsaimal hetkel kõige valusam löök – vaid kaks päeva enne kodupubliku ees medalijahi alustamist suri ootamatult tema ema.

Kanada Uisuliidu president Benoit Lavoie avaldas, et Vancouverisse tütre võistlust vaatama sõitnud 55-aastane Therese Rochette suri pühapäeval kohalikus haiglas, vahendab NY Times.

Kuigi ametlikult pole tema surmapõhjust avaldatud, oli erinevate allikate andmetel 24-aastase iluuisutaja emal südamerabandus.

Torino olümpial viienda koha saanud Rochette kuulis oma ema surmast pühapäeva hommikul isa Normandi ja treener Manon Perroni käest. Rochette’i vanemad olid oma kodulinnast Montrealist Vancouverisse sõitnud laupäeval.

Mullu MMil hõbemedali võitnud Rochette’i peetakse Kanada suurimaks medalilootuseks iluuisutamises, viimati jõudis Kanada uisutajatest olümpial poodiumile Elizabeth Manley, kes võitis 1988. aastal Calgarys hõbemedali.

Kanada Uisuliidu teatel kavatseb Rochette siiski olümpial võistelda, kuid ajakirjanikele ta enne võistluste lõppu kommentaare ei jaga.

«Oleme kõik šokis ja äärmiselt kurvad,» avaldas Rochette’i kaasmaalane, 2006. aasta olümpiapronks Jeff Buttle. «Joannie on tugev inimene, olen tema jaoks olemas ja püüan teda igati toetada. Aga parim, mida teha saame, on lasta tal rahus olla.»

Ka mulluse MMi viies, tänavu USA meistrivõistlustel suurepärase võistluse teinud nooruke Rachael Flatt tundis Rochette’ile kaasa. «See on tõeliselt raske,» tõdes 17-aastane Flatt. «Ma ei kujuta ette, mis tunne on kaotada oma ema, rääkimata sellest, et see juhtub olümpiamängude ajal.»

Rochette on ka Eesti iluuisutaja Jelena Glebova hea sõbranna, suvel veetis Glebova kaks nädalat Montrealis koos Rochette’iga treenides. Glebova on ka Rochette’i oma lemmikuisutajaks nimetanud.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles