Ammann: uued reeglid võivad sportlastele kahjulikud olla

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitslane Simon Ammann hüppemäel.
Šveitslane Simon Ammann hüppemäel. Foto: AFP / Scanpix
Vancouveri olümpiamängudel suusahüpetes kaks kuldmedalit võitnud šveitslane Simon Ammann on mures, et uued reeglid võivad suusahüpped ohtlikumaks muuta.

Rahvusvaheline Suusaliit, kes muretseb liiga pikkade hüpete pärast, tahab järgmisest hooajast tõsta suusahüppajate minimaalset lubatud kehamassiindeksit ning lühendada hüppajate suuski, kirjutab Eurosport.

Sellisel juhul jääksid suusahüppajate õhtulennud varasemast lühemaks. Samas leiab Vancouveris kaks kuldmedalit võitnud Ammann, et uued reeglid võivad sportlastele ohtlikuks saada.

«Juba praegu on meie kiirused väga suured. Kui me võtame kaalus juurde, siis muutuvad kiirused veel suuremaks,» sõnas Ammann, kes lisas, et kõik inimesed tahavad tegelikult ikkagi näha pikki hüppeid.

Samal ajal kinnitab FISi direktor Walter Hofer, et uued reeglid kaitseksid sportlasi praegusest rohkem. «Nad maanduksid sellisel juhul varem ja see oleks ohutum,» täpsustas Hofer.

Teatavasti hüppas Ammann Vancouveri olümpiamängude suurelt mäelt 144 meetrit, kuid samal ajal on mägi ehitatud nii, et üle 140 meetri hüpates võib maandumine sportlasele ohtlikuks muutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles