Sotši OMi korraldajad lubavad aeglasemat kelgurada

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vancouveri olümpiamängude kelgurada.
Vancouveri olümpiamängude kelgurada. Foto: Reuters / Scanpix
Järgmise taliolümpia korraldaja Venemaa linn Sotši lubas, et 2014. aastal toimuval võistlusel hüljatakse olümpiamängude moto «kiiremini, kõrgemale, kaugemale» vähemalt kelgutamisvõistluste ajaks, sest plaanitav kelgurada tuleb tunduvalt aeglasem kui Vancouveri OMi Whistleri rada, mis ühe Gruusia sportlase elu nõudis, vahendab ERR Sport.

«Alustame kelguraja ehitamist sel aastal ning renn on plaanide järgi 10-15 km/h aeglasem kui Whistleri rada,» ütles Reutersile Sotši mängude direktor Dmitri Tšernõšenko.

See tähendab, et kiirused Sotši kelgurajal jäävad umbes 140 km/h juurde, kui Whistleris saavutati tippkiiruseks 154 km/h.

«Raja ehitamist juhendab Rahvusvaheline kelguliit FIL ning peamiseks eesmärgiks on seatud sportlaste turvalisus ning mingeid kompromisse me selle koha pealt ei tee,» kinnitas Tšernõšenko.

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles