Ajakirjanikke vältinud Northug kahetses hiljem oma käitumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: SCANPIX

Laupäeval Vancouveri olümpiamängudel meeste 15+15 km suusavahetusega sõidus kuni viimaste kilomeetriteni esikohakonkurentsis püsinud, ent seejärel suusakepi murdnud ja 11. kohaga leppima pidanud norralane Petter Northug oli pärast võistlust väga pettunud ning peitis end seetõttu ka reporterite eest. 24-aastase suusataja seesugune käitumine pahandas nii ajakirjanikke kui ka Norra Suusaliidu ametnikke.

Eile kutsus Northug kokku pressikonverentsi, kus palus oma käitumise pärast vabandust, vahendab Aftenposten.

«Kahetsen väga seda, kuidas käitusin, oleksin pidanud paljusid asju teisiti tegema,» tunnistas Northug. «Põhjus, miks ma niimoodi tegin, peitus selles, et olin nii meeletult pettunud ja vajasin natuke aega, et omaette olla.»

Kuigi olümpiavõitjaks kroonitud Marcus Hellneril oli oma osa selles, miks Northugi suusakepp katki läks, ei hakanud ta rootslast süüdistama. Samas ei teinud ta ka saladust, et just tänu sellele intsidendile kadus ka tema võiduvõimalus.

«Olin grupi eesotsas ja mul oli hea võimalus eest ära minna, aga kui suusakepp katki läks, sõitsid nad mul kolmekesi eest ära ja ma ei saanud enam midagi teha,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles