Tõsieluseriaal Belgia moodi: naised tänavalt asuvad ohtlikul kelgurajal võistlustulle

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elfje Willemsen (paremal) ja Eva Willemarck
Elfje Willemsen (paremal) ja Eva Willemarck Foto: AFP / Scanpix
Vancouveri olümpiamängudel tuleb naiste kahebobis rajale Belgia duo Eva Willemarck ja Elfje Willemsen, kellest saab esimene Belgia bobinaiskond olümpiamängudel.

Belgia duo muudab eriliseks aga tõsiasi, et bobinaiskond pandi kokku kahe ja poole aasta eest ühe teleprojekti raames. Nimelt otsustas Belgia telekanal Canvas teha teleprojekti, millega sooviti viia Belgia kahebobi olümpiamängudele, kirjutab Reuters.

Seni on projekt läinud edukamalt kui esialgu loodeti ning Belgia duo pääseski Vancouveri olümpiamängudele.

«Nad otsisid sportlaseid, kes soovisid teha midagi uut,» sõnas Willemarck. «Kergejõustikus ei õnnestunud mul olümpiale jõuda, kuigi ma olen sellest alati unistanud.»

Willemarcki paariline Willemsen tunnistas samas, et natuke vähem kui kolm aastat tagasi tundus idee olümpiamängudele jõudmisest küllaltki utoopiline. «Kui alguses meile öeldi, et eesmärgiks saab olema olümiamängudele jõudmine, siis arvasin, et see ei ole võimalik. Siiski on iga aasta läinud oodatust paremini,» lisas belglanna.

Teatavasti on Vancouveri kelgurada maailma kõige kiirem ning vahetult enne olümpiamängude algust sai seal treeningul surma Gruusia kelgutaja Nodar Kumaritašvili.

«Rada on väga raske ning alguses ma kartsin seda, kuid mõne aja pärast hakkasin seda nautima,» lisas Willemsen.

Enne jõule Saksamaal Winterbergis MK-etapil 14. koha saanud Belgia naiste tegemisi jälgib võttemeeskond terve olümpia vältel.

Naiste kahebobi esimesed sõidud peetakse Eesti aja järgi kolmapäeva varahommikul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles