Jelena Glebova valmistub olümpiavõistluseks sõpradega aega veetes

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova on Vancouveris olnud juba nädal aega. Võistlustulle astub ta täna.
Jelena Glebova on Vancouveris olnud juba nädal aega. Võistlustulle astub ta täna. Foto: Raigo Pajula

Täna Vancouveri olümpial võistlust alustav iluuisutaja Jelena Glebova tunneb end olümpiakülas nagu kala vees – sõpru ja tuttavaid kohtab ta peaaegu igal sammul ning vahvatest ajaveetmiskaaslastest puudust pole. Kõiksugu tegevustki jagub piiga sõnul küllaga.



«Tähtis pole see, mida teha, vaid kellega koos,» märkis avala suhtlejana tuntud Glebova. «Kindlaid inimesi, kellega aega veeta, mul siin pole, kui mõnda tuttavat näen, lähen temaga kaasa ja võtame midagi ette.»



Mõnusaks ajaveetmiseks on olümpiakülas kõik olemas. Üleeile käis Glebova Whistleris ja tema hinnangul jäid sealsed atraktsioonid Vancouveri omadele alla. «Meil on siin

bowling

, kino, kõiksugu mänguautomaadid ning ringi liiguvad väga kuulsad sportlased,» loetles ta.



Mõistagi on olümpiaküla suurimad staarid hokimängijad. Näiteks on Glebova oma silmaga näinud NHLi venelasest superstaari Aleksandr Ovetškinit. Autogrammi ta hokimehelt siiski küsima ei hakanud.



Glebova tunnistas, et pole pääsenud ka olümpiaküla suurest ahvatlusest McDonald’si kiirtoidurestoranis maiustamisest. Suurt probleemi ta selles ei näe. «Siin on nii hea kvaliteediga jää, et suudan isegi paar kilo raskemana kõrgele hüpata. Kohe iseenesest viskab kõrgele,» sõnas ta naerdes. «Tegelikult tunnen uisutades kohe ära, kui kaaluga probleeme tekib.»



Glebova lisas, et tema ideaalne võistluskaal on 52 kilo ning ta püüab siiski selle numbri juures püsida. Olümpiaküla ametlik söögikoht pakub selleks häid võimalusi.



Kuid Glebova ei tulnud Vancouverisse ainult sõpradega aega veetma ja hamburgereid sööma – tegelik eesmärk on siiski isiklik rekord ja korralik koht naiste üksiksõidu võistluses. Kõik eeldused olevat selleks olemas. 15. veebruaril olümpialinna saabunud uisutaja on pärast seda iga päev korralikult treeninud, mõnel päeval koguni kaks korda.



Tallinnas toimunud EMi eel segas Glebova treeninguid põlvevalu. Pärast valuvaigistavat süsti pole aga vaevusi enam esinenud ning ühtegi treeningut pole ta pidanud vahele jätma.


Oma teisel olümpial osalev uisutaja kinnitas, et ärevust ta veel ei tunne. «Ma pole kunagi ette pabistanud. Närv tuleb sisse alles võistluse ajal,» märkis ta. «Iluuisutaja jaoks on ju tähtis see, kuidas võistluses asjad välja tulevad, vorm pole nii määrav ning selle pärast pole vaja pabistada.»



Naiste üksiksõidus osaleb 30 uisutajat. Glebova tulemused tõotavad kohta võistlejaterivi keskel. Täna öösel tuleb ta lühikavas jääle järjekorras 12. ja pöörab tähelepanu eelkõige esituse puhtusele.



«Kui suudan puhtalt sõita ja vigu vältida, tuleb ka isiklik rekord ja saan hea koha,» lausus Glebova kelmikalt naeratades. «Võrreldes EMiga olen kõige rohkem lihvinud erinevaid piruette. See peaks aitama punktisummat parandada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles