Ann Hiiemaa: aastakümned ja rekordid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ann Hiiemaa.
Ann Hiiemaa. Foto: Toomas Huik.

2003. aastal ütles toona 67-aastane legendaarne jooksumees Mart Vilt saatusliku lause: «Arvan, et vähemalt viis aastat peab mu 1500 meetri jooksu rekord veel vastu.»

Ja nii läkski. Kulus täpselt viis aastat, kui 22-aastane Tiidrek Nurme suutis Eesti vanima kergejõustikurekordi purustada, läbides 1500 meetrit kiiremini kui ükski eestlane enne teda.

Vildi aja ületamiseks kulus täpselt 42 aastat ja 39 päeva. Ükski Eesti kergejõustikurekord pole nii kaua püsinud. Enne Vilti pidas kõige kauem, 36 aastat ajaproovile vastu Jüri Lossmani maratoniaeg.

Nüüdsest on kergejõustiklastele tugevaimaks pähkliks Ilmar Ruusile kuuluv 3000 meetri takistusjooksu tippmark. Seni on see ajahambale 37 aastat vastu pidanud.

Eesti meistrivõistlustel oli sellel distantsil üheksa osalejat ja võitja jäi rekordist valgusaastate kaugusele. Puudu jäi üle poole minuti. Jääb üle vaid loota, et praegu on seis sama kui 1500 meetri jooksus 2003. aastal. Ja viie aasta pärast on keegi noor ja entusiastlik jooksumees rekordi enda nimele haaranud. Rekordid ongi ju selleks, et neid purustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles