Veerpalu: see oli mu viimane olümpiasõit

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu (paremal) õnnitleb Johan Olssonit.
Andrus Veerpalu (paremal) õnnitleb Johan Olssonit. Foto: Raigo Pajula

Kahekordne olümpiavõitja, 39-aastane Andrus Veerpalu tunnistas, et Vancouveri maraton oli tema jaoks viimane olümpiasõit. «Tänasega saab olümpia läbi. Sotši olümpiaks olen juba liiga vana,» nentis kuuel olümpial osalenud mees.


Vancouveris pani ta kõik ühele kaardile, ent medalitele lisa ei tulnud. «Mis ma teha saan, kui selline ühisstardist sõit on kavas,» lausus ta. «Sõidetuks 50 km klassikat eraldistardist, olnuks järjestus teine. Ise tundsin, et enesetundel polnud midagi häda. Olin talve parimas hoos.»



Suusaringkondades on räägitud, et Veerpalu võiks karjääri lõpetada tuleval aastal Norras Holmenkollenis toimuval MMil. Seal on kavas mehele palju kulda ja karda toonud 15 km klassikadistants. Eile jäi Veerpalu sellelgi teemal kõhklevaks.



«Ei tea – vaatame. Mõtlen alles ja ei anna ühtki lubadust,» ütles ta, kuid lisas, et tänavu võib ta veel mõnel MK-etapil osaleda. Võimalik, et ta teeb seda juba eeloleval nädalavahetusel Lahtis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles